Tällä kertaa löysin herkkuja Maku-lehdestä. Lehdessä oli paljon erilaisia reseptejä juhlaan ja arkeen, joten päätin lähteä heti kokeilemaan. Perunasalaatti on aina ollut yksi suosikeistani ja siitä on tullut tehtyä useita eri versioita. Nyt löysin reseptin jossa yhdistyvät etikkainen marinoitu punasipuli, joka on super hyvää ja kaprikset, jotka on jossain määrin olleet mun inhokkkeja :( Salaatin tarkoitus oli osittain totutella kapriksiin ja nyt en edes muista mistä kapris vastaisuus on johtunut, koska tämän salaatin myötä se on unohdettu ja kaprikset ovat tervetulleita keittiööni :) Tein salaatista vähän pienemmän version, mutta isoihin juhliin pitää määrää vähän kasvattaa...
1 iso punasipuli
½ dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
5-7 perunaa
½-1 prk (50/35g) kapriksia
rucolaa tai muita salaatteja sekaisin
Kuori ja leikkaa sipulit pieniksi suikaleiksi. Kaada päälle etikka ja öljy. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa yön yli muutaman kerran sekoittaen. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä perunat. Kuori ja paloittele perunat. Valuta kaprikset. Sekoita perunat ja kaprikset(itse sekoitin ensin puolet purkista, mutta päädyin lopuksi kaatamaan koko purkin salaattiin :) Nostele punasipulit perunoiden sekaan ja kaada osa marinointiliemestä päälle. Sekoita perunasalaatti ja maista tarvitseeko suolaa tai mustapippuria lisätä. Levitä rucola laakeaan tarjoiluastiaan ja kaada perunasalaatti päälle. Hhhhhmmmmm, hyvää oli...mitähän muuta kapriksista voisi tehdä?!??!!!! :)
Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti