maanantai 19. huhtikuuta 2010

Bebe-leivokset

Bebe-leivoksia tehdessä täytyy sulkea mieli ja silmät kaikelta siltä sokerilta mitä näihin tulee. Toisaalta mihin leivokseen ei tulisi sokeria ja miksi ylipäätään tehdä leivoksia jos ei pysty olemaan sujut sokeri määrän kanssa. Bebe-leivoksen kuuluu olla överi makea ja sitä nämä todella olivat, vaikka toisaalta näissä oli myös kiva kirpakka maku sitruunasta.

Pohja
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja

Valmista ensin pohjat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon. Painele taikina muffinssivuoan koloihin. Taikina oli aika löysää, joten itse käytin tässä jauhoja apuna. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Paista leivospohjia noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Kumoa pohjat varovasti pois vuoasta ja jäähdytä ne.

Täyte
1 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita

Mittaa kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että seos kiehahtaa. Jäähdytä seos. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita voi-sokerivaahtoa pienissä erissä täysin jäähtyneeseen kermaseokseen. Jaa täyte leivospohjille reunoja myöten. Siirrä leivokset kylmään odottamaan.

Kuorrute
1 ½ dl tomusokeria
noin 6 tl sitruunamehua
1 tippa elintarvikeväriä
nomparelleja

Sekoita tomusokeri ja puolet sitruunamehusta. Lisää sitruunamehua pikku hiljaa niin, että kuorrutus on lusikoitavaa massaa. Sekoita viimeiseksi elintarvikeväri. Ota bebe-leivokset jääkaapista ja levitä kuorrute niiden päälle. Lisää koristeeksi muutama nomparelli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...