torstai 8. huhtikuuta 2010

Kotiruokaa - nakkikastike ja perunamuusi

Välillä täytyy harrastaa perinteisiä kotiruokia, jotta ei pääse unohtumaan miten hyviä ne voi olla. Tässä vähän tuunattua nakkikastiketta. Lisäilin kastikkeeseen omia suosikkeja (Dijon-sinappia, fondista :) ja hyvää tuli. Luulin tehneeni pienen annoksen, mutta kyllä tästä olisi ainakin kolmelle riittänyt. Loput lähtee huomenna evääksi töihin :)

300 g nakkeja
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
½-1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl tomaattipyrettä
½-1 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl vahvaa lihalientä, fondista
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli. Paloittele nakit. Kuullota sipuli ja nakit pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä sipuli ja nakit lautaselle odottamaan. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita hyvin. Lämmitä kerma ja vesi pannulla. Lisää tomaattipyre, sinappi, fondis, suola ja mustapippuri. Sekoita mausteet tasaisesti kastikkeeseen ja lisää lopuksi sipuli ja nakit. Sekoita ja lämmitä hetki. Tarjoile perunamuusin kanssa. Tämä on todella helppoa kotiruokaa :)

1 kommentti:

  1. ihania pöperöitä!!! nakkikastike on vaan niin hyvvää, muussista puhumattakaan!!!! :)

    -H

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...