keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kotitekoiset karjalanpiirakat

Tänään sain taas kaivattua kokkausseuraa. Illan missiona olivat karjalanpiirakat ja näin ensikertalaiselta nämä valmistuivat kohtalaisen nopeasti, kun oli useammat kädet apuna. Tämä ohje on todella kotikokin keittiöstä, eikä suinkaan karjalanpiirakoiden kotikonnuilta. Piirakoiden kuoria kuuluisi ajella piiraspulikoilla, mutta tänään tämä osuus tehtiin ihan omia käsiä käyttäen...

Kuoritaikina
2 ½ dl vettä
1 dl vehnäjauhoja
n.5 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa

Sekoita suola ja jauhot kylmään veteen. Vaivaa taikinasta kiinteä ja tasainen niin, että se irtoaa käsistä. Lisää hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Alusta taikina kiinteäksi pyöreäksi palloksi. Vaivaa pallosta tasainen tanko ja jaa se noin 30 osaan. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa täyte aluille. Täytteen hautuessa voi alkaa taputella taikinasta kuoria. Taputtele palat pyöreiksi, ohuiksi levyiksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Voit latoa kuoret leivinpaperin päälle pellille liinalla peitettynä odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte
2 ½ dl vettä
2 dl riisiä
20 g voita
7 dl maitoa
1 ½ tl suolaa

Sekoita riisi ja voi kiehuvaan veteen. Keitä noin 8 minuuttia ja lisää maito. Anna puuron kiehua hiljalleen puolisen tuntia, mausta suolalla ja jätä kannen alle hetkeksi hautumaan.

Levitä täytettä kuorien päälle melkein reunoille asti. Käännä ja rypytä reunat täytteen päälle. Paista piirakoita 275 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia. Usein karjalanpiirakat voidellaan tai uitetaan vielä voi-maitoseoksessa, mutta piirakat olivat niin ihanan rapsakoita, että päätimme jättää tämän vaiheen pois.

Ja tähän loppuun on vielä pakko kehua illan tuotosta :) Siis näistä tuli super hyviä, todella rapeita karjalanpiirakoita - apukokki voi sitten kommentoida mitä mieltä kotona ollaan oltu, mutta itse pidin näistä tosi paljon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...