lauantai 17. huhtikuuta 2010

Parsakausi alkaa keitolla

Parsakauden ollessa parhaimmillaan kannattaa parsoista ottaa ilo irti ja tuoda ne omaan keittiöön. Tänään tein parsakeiton, josta tuli kirjaimellisesti todella parsainen. Tarkoituksen mukaisesti keitossa maistuu parsa ja muut aineet ovat vain lisämausteita.

Parsakeitto
1 nippu tuoretta vihreää parsaa (n.500 g)
2 salottisipulia
1 rkl voita
4 dl vettä
2 rkl kanafondista (tai 1 kanaliemikuutio)
1 dl kermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Huuhtele parsat ja kuori pintakerros tarvittaessa pois. Leikkaa myös parsojen kanta pois ja puolita parsat. Ota talteen muutama parsanuppu koristelua varten. Kuori ja hienossa sipulit. Kuullota sipulit kattilan pohjalla voissa. Lisää vesi ja kanafondis. Kiehauta ja lisää parsat kiehuvaan veteen. Anna kypsyä noin 8 minuuttia. Poista keitinvedestä noin 1 dl lientä ja soseuta keitto sen jälkeen kattilassa. Ohenna keittoa kermalla. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä keittoa vielä hetki. Koristele keitto parsannupulla ja lorauksella kermaa. Tässä annoksesta riittää lounaskeitot kahdelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...