maanantai 18. tammikuuta 2010

Tomaattinen suppilovahverokeitto

Sienikeittoja on tullut tehtyä lähiaikoina useita ja useista syistä. Lämpimät keitot sopivat loistavasti talveen, sieniä on kaapissa paljon ja ne on niin hyviä :) Tässä toinen hyväksi todettu versio suppilovahverokeittoon kaikille, joilla on kuivattuja sieniä kaapissa.

2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
pieni sipuli
voita
5 dl vettä
¼ pkt koskenlaskija-sulatejuustoa
3 tl tomaattipyreetä
1 dl kermaa
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
suolaa
valkopippuria

Liota sienet vedessä. Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota voissa pannulla. Purista sienistä vesi pois ja lisää ne sipulin sekaan. Anna olla hetki pannulla. Keitä 5 dl vettä (käytä sienien liotusliemi tähän) ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää sieni-sipuliseos, tomaattipyree ja koskenlaskija-tuorejuusto. Sekoita maissitärkkelys kylmään kermaan ja lisää seos keittoon. Sekoita hyvin, kunnes keitto hieman sakenee. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla. Kaada keitto tarjoiluastioihin ja koristele persiljalla. Keitosta riittää 2 annosta pääruoaksi tai 4 pienempää annosta alkukeitoksi. Helppoa ja maukasta!

5 kommenttia:

  1. Tervehdys! Löysin bloginne Pastanjauhajien kautta, hyvältä vaikuttaa ja tämä keitto menee ehdottomasti kokeiluun pikapuoliin. Kaapissa on nimittäin pyörinyt jo kesästä saakka pussillinen kuivattuja suppilovahveroita. Kiitoksia siis :)

    VastaaPoista
  2. Aika yllättynyt olin, kun luin omasta blogista Pastanjauhajien sivuilta, iiikk! Kiva tietää, että löytyi sopiva resepti - kokeilin aika monia versioita suppilovahverokeitosta ja tästä tomaattisesta tuli yksi suosikeistani..

    VastaaPoista
  3. Noniin, testattu on ja kyllä maistui! (kuten odottaa saattoi..) Poikaystävän kommentti oli tosin, että olisi vielä parempaa jos vain pidettäisi tomaatti ja sienet erillään :) Kunhan jostain saan lisää suppilovahveroita, pitää kokeilla tuota toista reseptiä.

    VastaaPoista
  4. Mä uskon, että se toinen suppilovahverokeitto on useimpien suosikki, mutta itse tykkäsin tomaatti versiosta ja kiva kuulla, että maistui (ainakin toiselle teistä :)

    VastaaPoista
  5. Eka soppa eilen poimimistani suppareiksi ensin luulemistani kosteikkovahveroista tällä reseptillä höystettynä ripauksella chilimaustetta. Hyvää tuli! Rouva teki toisella paikkakunnalla oikeista suppareista ja kehui herkulliseksi. Hän myös lisäsi vähän chiliä.
    Elämäni eka "ei pussikeittosoppa" - olen kiitollinen reseptistä ja ylpeä saavutuksestani ;-). Äijä +60v.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...