torstai 21. tammikuuta 2010

Ruispizza

Pizzan tekeminen on kivaa, kun pääsee itse valitsemaan täytteet, niiden määrän ja pizzasta voi tehdä hieman normaalia terveellisempää ja silti niin herkullista!! :)Pohja
2 dl vettä
1/2 kuivahiiva pussista
2,5 dl grahamjauhoja
2 dl ruisjauhoja
3 rkl öljyä
(suolaa)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Lisää puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sen jälkeen loput jauhot. Alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Täytteen suolaisuudesta riippuen pohjaan voi halutessa lisätä myös suolaa. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse pyöreät pizzapohjat leivinpaperin päälle. Itse käytin kaulitessa vielä hieman ruisjauhoja.

Kastike
1 prk tomaattipyreetä
Sweet chili-kastiketta

Sekoita purkki tomaattipyrettä ja saman verran Sweet chili-kastiketta. Mittaa Sweet chili-kastike tomaattipyreen purkilla. Levitä seos pizzapohjien päälle.

Täyte
meetwurstia
sipulia
fetaa
jalopenoja
ananasta
tomaattia
juustoraastetta

Täytteiden valinta - paras osa pizzan tekemistä :) Itse käytin yllä olevia täytteitä, jotka toisille voi kuulostaa hieman oudoilta, mutta pizza oli super hyvää - suosittelen :)

Paista pizzaa 250 asteessa 10-15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Uuh! Näyttää tosi hyvältä! Tiedänkin mitä kokkaan huomenna (sunnuntaina) :) Täytteissä ei ole mitään vikaa, meillä nuo ovat ihan vakitäytteet :) T. N (yritä arvata, heh heh)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...