maanantai 3. toukokuuta 2010

Macaron-leivokset

Vapun herkkujen bloggaus saa jatkoa Macaron-leivoksilla. Nämä söpöt, pienet leivokset oli yllättävän helppo tehdä ja lisäämällä vielä eri värejä, saa näistä pirteät leivokset juhlaan kuin juhlaan.

150 g mantelijauhetta
4 ½ dl tomusokeria
3 kananmunan valkuaista
1 ½ rkl sokeria
värjäämiseen muutama tippa elintarvikeväriä ja/tai n.1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista. Jos haluat kahden värisiä leivoksia, jaa seos kahteen kulhoon ja sekoita toiseen kulhoon kaakaojauhe. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikku hiljaa vaahdottamisen aikana. Lisää loput tomusokerit pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää. Jaa valkuaisvaahto kahteen mantelijauhe-tomusokeriseokseen tasaisesti ja sekoita molemmat seokset tasaisiksi. Värjää tässä vaiheessa toinen seos elintarvikevärillä. Itse käytin punaista, nestemäistä elintarvikeväriä. Pursota tai nostele lusikalla taikinasta muutaman sentin levyisiä nokareita leivinpaperin päälle pellille. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia, jotta marengin pinta hieman kovettuu. Paista 150-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia marenkien koosta riippuen. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet pohjat. Pohjat voi hyvin tehdä päivän tai kaksi etukäteen ja sulkea ne huoneenlämpöön tiiviiseen rasiaan odottamaan.

Täytteeksi sopii oman maun mukaan mikä tahansa hillo tai muu tahmea levite.

Täyte
100 g taloussuklaata
½ dl kermaa
Lemoncurd-tahnaa

Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma. Sekoita miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Jäähdytä täytettä hetki. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen. Suklaatäytteen lisäksi käytin itse valmista Lemoncurd-tahnaa niin, että levitin tahnaa toiseen pohjan puolikkaaseen ja toiseen suklaata ja painoin pohjat yhteen.

Omista versoista punainen onnistui paljon paremmin. Sen koostumus ja ulkonäkö oli minusta lähempänä oikeata Macaron-leivosta. Ensi kerralla pitää ostaa useampia elintarvikevärejä, jotta saa lisää väriä näihin. Hyviä olivat joka tapauksessa :)

4 kommenttia:

  1. nää on kai niitä asiota jotka on yllättävän helppoa jos sattuu onnistunmaan :) ite en ole koskaan..

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne onnistuu, kokeilemaan vaan :) Suosittelen noita punaisia (tai muita elintarvikevärejä), koska ne oli parempia :)

    VastaaPoista
  3. Siis noi on ihan mielettömän hienon näköisiä - just noi vaaleanpunaiset!!! Täysin alkuperäisen näköisiä :-) Sä olet niin pro näiden kaikkien ihanien pikkuherkkujen kanssa!! t. Heli

    VastaaPoista
  4. No en sentään mikään pro, mutta yritystä kyllä löytyy :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...