torstai 31. maaliskuuta 2011

Paneer narangi tai ainakin sinne päin...

Taas intialaista, ei voi mitään, koukussa olen. Tarkoitus oli tehdä paneer narangi tyyppinen annos, tästä tuli jotain sinne päin. En tiedä ihan tarkalleen mitä paneer narangiin tulee, tosin huomioiden Intian koon voisi kuvitella, että annoksesta on olemassa useita versioita. Jos saan tulevalla Intian reissulla selville oikean version, kerron siitä teille. Niin ja käytin jälleen kerran kotijuustoa oikean paneerin sijasta... ensi kerralla yritän tehdä paneerinkin itse...

250 g kotijuustoa
2 tomaattia
n. 1 dl kermaa
n. 2 dl maustamatonta jogurttia
1 appelsiini
1 tl inkivääritahnaa
1 valkosipulinkynsi
½ tl juustokuminaa
ripaus kardemummaa
suolaa
mustapippuria
kourallinen cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria
(maissitärkkelystä)

Kalttaa ensin tomaatit kastiketta varten. Tee tomaatteihin ristiviillot kuoreen ja laita ne noin 30 sekunniksi kiehuvaan veteen. Siirrä tomaatit jääkylmään veteen, kun kuori alkaa irrota. Kuori tomaatit, leikkaa kanta pois ja nosta ne syvään kulhoon. Lisää kulhoon kerma, jogurtti, inkivääritahna, juustokumina, kardemumma, suola ja mustapippuri. Purista sekaan appelsiinin mehu ja valkosipulinkynsi. Soseuta seos sauvasekoittimella. Kuumenna kastiketta pannulla tai kattilassa hetki ja maista tarviiko kastike lisää mausteita. Leikkaa kotijuusto kuutioiksi ja lisää juusto ja kourallinen pähkinöitä kastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä hetken ajan. Itse hauduttelin kastiketta noin 20 minuuttia. Lisää kastikkeeseen lopuksi iso kourallinen tuoretta korianteria.

Tällä kertaa itselläni lorahti hieman liikaa kermaa kastikkeeseen tai tomaatit oli erittäin mehukkaita, joka tapauksessa päätin vielä suurustaa kastiketta sekoittamalla yhden teelusikallisen maissitärkkelystä tilkkaan kylmää kermaa ja sekoittamalla sen kastikkeeseen. Tämän jälkeen annoin ruoan hautua vielä hetken. Tarjoile kastike intialaisen ruoan tapaan riisin tai naan-leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...