torstai 3. maaliskuuta 2011

Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Paistettujen muikkujen pirtelö- ja keittolinja jatkuu tällä kertaa tulisella paprika-tomaattikeitolla. Alun perin ajattelin tehdä tästä paahdetun paprikakastikkeen lihapullille, mutta jouduin tyytymään keittoon. Tosin ei huolta, koska tästä tuli mielestäni onnistunut keitto ja kuten sanottu tulinen :)

4 erilaista paprikaa (itse käytin 2 isoa paprikaa ja 2 pienempää suippopaprikaa)
2 punaista chilipalkoa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
n. 250 g paseerattua chili-tomaattia
n. 3 dl vettä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Poista paprikoista kanta, leikkaa ne isoiksi lohkoiksi (2-4 osaan) ja asettele kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Paahda paprikoita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkkaile paprikoiden pintaa, se saa palaa tummaksi, jotta kuori irtoaa helposti. Jäähdytä paprikat pussissa tai rasiassa, jotta ne pysyy kosteina. Kosteina niistä irtoaa kuori helpommin. Kuori paprikat. Laskin uunin lämpötilan noin 200-asteeseen, jossa paahdoin erikseen chilit, valkosipulit ja sipulin. Kuori ja halkeise sipuli. Halkaise chilit (poista siemenet jos et halua todella tulista). Asettele chilit kuori ylöspäin pellille, lisää sipuli ja valkosipulit kuorineen. Paahda näitä noin 15 minuuttia uunissa. Chilin pinta saa tummua, jotta kuori irtoaa helpommin (sama juttu kuin paprikoissa). Nämä kaikki (paprikat, chilit, valkosipulit, sipuli) olisi mahdollisesti voinut paahtaa myös samalla kertaa, mutta itse tein kahdessa erässä. Jäähdytä chilit pussissa, jotta kuori irtoaa helpommin. Kaiva valkosipuleista sisällys.

Itse keitto valmistuu helposti lisäämällä kaikki aineet (paahdetut, kuoritut paprikat, chilit, valkosipulit ja sipulin) kattilaan. Kaada päälle paseerattu tomaatti ja vesi. Mausta seos ripauksella sokeria, suolaa ja mustapippuria. Soseuta keitto. Lisää tässä kohtaa vettä jos keitto on mielestäsi liian paksua. Kiehauta soseutettu keitto ja anna sen vielä hautua matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Todella pehmeä ja tulinen keitto :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...