maanantai 14. maaliskuuta 2011

Sieni-vuohenjuustoraviolit

Viikonlopun ruokasaldona oli tällä kertaa itse tehdyt sieni-vuohenjuustoraviolit. Pohjana tässä toimii itse tehty tuorepasta, joka kannattaa tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä, niin sitä on helpompi käsitellä.

Tuorepasta
n. 3 dl durum-jauhoja
1 tl oliiviöljyä
2 kananmunaa
ripaus suolaa

Mittaa jauhot keoksi työpöydälle. Tee jauhokekoon kolo, riko kananmunat siihen ja lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot sormin kananmunien sekaan ja alusta taikinasta kimmoisaa. Kääri valmis taikina kelmuun ja laita ainakin muutamaksi tunniksi tekeytymään jääkaappiin, mielellään yön yli. Muotoile pasta pastakoneella tai kaulimalla ohueksi levyksi, josta voit leikata noin 5x5 cm neliöitä. Itselläni ei ole pastakonetta, joten tein tämän kaulimella. Leikkaa kaulittu taikina neliöiksi ja lisää täytettä noin ½ - 1 tl per neliö. Taita pastaneliö kahtia ja painele reunat haarukalla kiinni. Keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 3-4 minuuttia.

Sieni-vuohenjuusto täyte
n. 100 g siitakesieniä
1-2 salottisipulia
n. 50 g vuohenjuustoa
voita
valkopippuria
suolaa

Pilko sienet ja sipulit. Kuullota siitakesienet salottisipulien kanssa voissa pannulla. Mausta valkopippurilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä seos ja sekoita se vuohenjuuston kanssa.

Annoksiin lisäksi
kokonaisia siitakesieniä
(tryffeliöljyä)
voita
parmesan-raastetta
(persiljaa)

Itse paistoin vielä kokonaisia siitakesieniä voissa ja tilkassa tryffeliöljyä. Lisäsin pastan sekaan reilusti parmesan-raastetta, kokonaiset siitakesienet, persiljaa, suolaa ja mustapippuria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...