maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kukkakaalicurry

Olen selvästi jäänyt koukkuun intialaiseen ruokaan. Hyvä asia sinänsä, että olen muutaman viikon päästä lähdössä Intiaan, joten siellä luulisi saavan huippu ruokaa ja paljon uusia ideoita omaan intialaiseen kotikeittiöön. Intialaisen ruoan terveellisyyden lisäksi on se vaan niin maukasta, jopa kotikeittiössä.

n. 800 g kukkakaalia
1 iso sipuli
2 perunaa
3 valkosipulinkynttä
öljyä
3 rkl curryjauhoa
1 rkl paprikajauhoa
½ punaista chilipalkoa
½ punaista paprikaa
suolaa
400 ml kookosmaitoa
n. 2 dl vettä
tuoretta korianteria

Kuori ja pilko sipulit ja perunat pieniksi kuutioiksi. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Paista kasviksia öljyssä pannulla hetki. Tähän tarvii tosi ison pannun tai pitää tehdä muutamassa erässä. Itse curryn valmistin isossa padassa, jonne siirsin hieman paistetut kasvikset. Mausta kasvikset currylla, paprikajauholla ja ripauksella suolaa. Lisää kookosmaito ja sen verran vettä, että kasvikset peittyy. Anna curryn hautua matalalla lämmöllä padassa. Pilko paprika ja chili ja lisää ne pataan. Anna kasviksien hautua kypsiksi. Lisää lopuksi tuoretta korianteria curryn sekaan ja maista tarviiko curry lisää suolaa (todennäköisesti tarvii).

Kukkakaalicurryn voi tarjoilla riisin ja rain kanssa tai ihan vaan pelkän naan-leivän kanssa. Naan-leivän resepti löytyy täältä ja korianterista voi tehdä raita-kastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...