torstai 17. maaliskuuta 2011

Sitruunasorbettia ja Limoncello-likööriä

Sokrateen keittiössä vei voiton helmikuun ruokahaasteessa ja sai näin kunnian järjestää maaliskuun ruokahaasteen. Maaliskuun ruokahaasteen teemana on viljaton ja maidoton Italia. Itselleni tuli Italiasta ensimmäisenä mieleen jäätelö ja sorbetin muodossa se sopii teemaan loistavasti. Lisäksi löysin kaapista Italiasta tuotua Limoncello-likööriä, jota pääsin viimein yhdistämään jälkiruoan kanssa. Paistetut muikut lähtee ruokahaasteeseen helpolla, mutta äärimmäisen raikkaalla Italialaisella jälkiruoalla.

Sitruunasorbetti
1 ½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl sitruunamehua
1 valkuainen

Kuumenna vesi kattilassa ja sulata sokeri kuuman veden sekaan. Purista sitruunoista 1 ½ dl mehua (itse tarvitsin tähän 3 isoa sitruunaa). Sekoita sokerivesi ja sitruunamehu ja laita jäähtynyt neste laakeassa kulhossa pakastimeen. Anna sorbetin jäätyä pakastimessa noin kolme tuntia. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Ota sorbetti pakastimesta noin kolmen tunnin kuluttua ja vatkaa sen rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita tasaiseksi. Laita sorbetti takaisin pakastimeen. Vatkaa sorbetin rakenne rikki uudestaan noin tunnin kuluttua. Anna sorbetin olla tämän jälkeen pakastimessa vielä noin tunti.

Lisäksi annoksiin
n. 5 cl Limoncello-likööriä

Kaavi sorbetista palloja tarjoiluastioihin. Kaada jokaisen annoksen päälle Limoncello-likööriä ja tarjoile heti.

Todella raikas ja helppo jälkiruoka!

1 kommentti:

  1. Todella hyvää oli, kiitos eilisestä! :) T. L

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...