keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Chili-lihapullat paahdetussa paprikakastikkeessa

Tässä reseptissä yhdistyy muutama aikaisemmin tekemäni ruoka. Jokin aika sitten tein kapris-lihapullia tomaattikastikkeessa ja noudattelin samantapaista, hyväksi todettua linjaa lihapullissa tälläkin kerralla. Lisäksi tein viikko sitten paahdetun paprika-tomaattikeiton, josta oli alunperin tarkoitus tehdä kastike lihapullille, mutta sillä kertaa se päätyi keitoksi. Tällä kertaa se muokataan chili-lihapullien kastikkeeksi.

Paahdettu paprikakastike
3 isoa paprikaa
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 punaista chilipalkoa
200 g paseerattua tomaattia
2-3 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
tuoreita basilikanlehtiä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Poista paprikoista kanta ja leikkaa ne 4 osaan. Kuori ja halkaise sipuli. Halkaise chilit ja poista halutessa siemenet. Siemenet tuo lisää tulisuutta, joten päätä itse miten tulisesta pidät. Paprika-tomaattikeitossa paahdoin paprikat ja muut kasvikset erikseen uunissa. Tällä kertaa paahdoin kaikki kerralla 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Laita lohkotut paprikat ja chilit kuori ylöspäin pellille. Lisää puolikas sipuli ja valkosipulit kuorineen ja anna kasviksien paahtua noin 15 minuttia uunissa. Ota kasvikset uunista ja peitä pelti foliolla. Anna kasviksien jäähtyä hetki (folio sitä varten, että sinne kertyy nestettä ja kuoret irtoaa helpommin). Kuori paprikat, chilit ja valkosipulit. Lisää ne ja puolikas sipuli kulhoon. Lisää kaikki muut kastikkeen aineet ja soseuta kastike. Kaada valmis kastike pannulle ja anna hautua miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun valmistat lihapullat.

Chili-lihapullat
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl kermaviiliä
½ dl korppujauhoja
½-1 sipuli
n. ½ punaista chilipalkoa
n.1 tl paprikajauhoa
n.1 tl valkopippuria
suolaa
tabascoa

Pilko sipuli ja pala chiliä. Jälleen chilin määrän kanssa pitää mennä oman maun mukaan (sama tabascon kanssa). Sekoita kananmuna, kermaviili, korppujauhot, paprikajauho, valkopippuri ja ripaus suolaa keskenään. Lisää tilkka tabascoa ja pilkotut sipuli ja chili. Lisää jauheliha ja muotoile massasta noin 20 lihapullaa.

Nostele lihapullat varovasti kastikkeeseen ja anna niiden kypsyä kastikkeessa noin 20 minuuttia. Kääntele lihapullia muutaman kerran varovasti. Lihapullien kypsyessä voit valmistaa lisukkeen (esim. spagettia, pastaa, perunoita).

4 kommenttia:

  1. Meillä tehtiin tuota tänään: http://yritysjaerehdys.blogspot.com/2011/03/lihapullat-chili-paprikakastikkeessa.html

    Oli aivan mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, itsekin tykkäsin!

    VastaaPoista
  3. Chilin siemenet eivät lisää tulisuutta vaan siemenkiinikkeet.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista ja tiedosta, näinhän se asia todella on, yritän muistaa ensi kerralla :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...