perjantai 19. marraskuuta 2010

Suolaiset cocktail-palat

Paistettujen muikkujen syntymäpäivistä on jo viikko aikaa, mutta vielä taidan blogata tarjoiluissa olleet crostinit. Tein italialaisia, suolaisia cocktail-paloja, joissa käytin kahta eri täytettä. Nämä toimi mielestäni hyvin vähän isommallekin porukalle, koska isommankaan satsin tekemiseen ei mennyt kauan. Pohjana näissä toimi patonki, jonka leikkasin ohuiksi siivuiksi. Jos olisin tehnyt näitä vain muutamalle vieraalle, olisin paahtanut patonkipalat pannnulla, mutta isommalle porukalle nämä tuli tehtyä uunissa.

Crostinit
patonkia
oliiviöljyä
tryffeliöljyä

Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Asettele patonkipalat pellille. Sekoita tilkka tryffeliöljyä oliiviöljyyn ja valele patonkipalat öljyllä. Tässä ei tarvitse käyttää tryffeliöljyä, mutta ostin sitä vähän aikaa sitten ja halusin kokeilla. Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Tarkkaile leipiä niiden ollessa uunissa. Leivät on valmiit, kun ne on saanut hieman väriä. Alla kuva valmiista leivistä.

Serranokinkku-meloni-crostinit (24 kpl)
1 uunissa paahdettu, viipaloitu patonki
1 pkt serranokinkkua
1/4 verkkomeloni
mustapippuria
cocktail-tikkuja

Leikkaa serranokinkkuviipaleet kolmeen osaan. Leikkaa meloni ohuiksi viipaleiksi. Laita pala melonia ja serranokinkkua cocktail-tikuilla kiinni patonkipaloihin. Rouhi crostinien päälle mustapippuria.

Tomaatti-mozzarella-crostinit (n.25 kpl)
1 uunissa paahdettu, viipaloitu patonki
1 rasia kirsikkatomaatteja
mozzarellapalloja
basilikanlehtiä
suolaa
mustapippuria
cocktail-tikkuja

Puolita mozzarellapallot. Laita kirsikkatomaatit, mozzarellapallot ja basilikanlehdet cocktail-tikuilla kiinni patonkipaloihin. Rouhi crostinien päälle suolaa ja mustapippuria.

3 kommenttia:

  1. voikohan noita mozzarelloita korvata jollakin muulla(joka sopisi opiskelijan budjettiin:D )

    ps. tää on ihaana blogi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentista, piristi päivää kummasti :)

    Näihin cocktail-paloihin voi käyttää ihan mitä vaan, joten mozzarellat on myös korvattavissa. Saiskohan näistä opiskelija-ystävällisemmät esim.korvaamalla mozzat tuorejuustolla (aurinkokuivattu tomaatti tai vaikka valkosipuli), jota levittäis paahdettujen patonkien päälle ja siihen lisäis basilikaa ja tuoretta tomaattia...

    VastaaPoista
  3. KIITOS kun vastasit! juhlastani tulee varmaan mahtavat, kun on näitä crostinneitä! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...