keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Falafelit ja jugurttikastike

Eilen tuli itselle hieman vieras kasvisruoka hinku ja päätin pyöräyttää falafelit ja jugurttikastikkeen. Sekoita tehosekoittimessa (itse käytin sauvasekoitinta) kikherneet, sitruunamehu ja vesi. Lisää joukkoon pieneksi silputtu sipuli, juustokumina, chilijauhe, valkosipuli, persilja, suola ja noin puolet korppujauhoista. Pyörittele taikinasta mieluisan kokoisia palloja. Kasta pallot kananmunaan ja pyöritä vielä korppujauhoissa. Paista pannulla. Ohjeesta tulee 1-2 annosta, joten tuplaa ohje jos teet isommalle porukalle.

1 purkkia kikherneitä (400g, josta kikherneitä n.265g)
n. 0,4 dl vettä
n. 0,2 dl sitruunanmehua
1 pieni sipuli
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl chilijauhetta
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
pieni nippu tuoretta persiljaa
2-3dl korppujauhoja
1 kananmuna

Jugurttikastike
Turkkilaista jugurttia
mustapippuria
suolaa
valkosipulia
persiljaa

Sekoita mausteet jugurtin sekaan ja laita jääkaappiin vetäytymään. Kastike sopii hyvin myös monen muun ruoan kanssa, kuten kasvispihvien tai dippailuun pelkkien kasviksien kanssa. Tällä kertaa tein aika isoja falafeleita, vaikka hieman pienemmät on minusta parempia.

3 kommenttia:

  1. voi ihanaa, falafeleita! mä tykkään noista omatekoisista ihan hirveesti, en siis niistä kebab-mestojen uppopaistetuista.. ja sit ne on ihania jos ne on jopa vähän raakoja sieltä sisältä... :) hyvältä näyttää noi sunkin versiot! T. L

    VastaaPoista
  2. ps ne on superhyviä myös sweet chili -kastikkeen kanssa.. :)

    VastaaPoista
  3. Noista tuli aika isoja tällä kertaa, joten ensi kerralla teen pienempiä ja sweet chili-kastikkeen kera :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...