sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Glögi-juustokakku


Pohja:
150 g piparkakkuja
75g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl nelikkaa
1/2 tl inkivääriä
4-5 liivatelehteä
1 dl glögitiivistettä

Kiille:
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

Murskaa piparit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulanut voi. Painele seos irtovuoan pohjalle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna glögi ja mausta se kanelilla, neilikalla ja inkiväärillä. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessa, purista vesi niistä pois ja sekoita ne kuumaan glögiin. Sekoita glögiseos muuhun seokseen ohuena nauhana. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa noin 2 tuntia ennen kiilteen lisäämistä. Kuumenna glögi ja vesi, liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sekoita glögin sekaan. Anna jäähtyä hetken. Levitä kiille kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse teen kakun yleensä edellisenä iltana, mutta noin 4-5 tuntia jääkaapissa riittänee, että kakku hyytyy. Kakusta riittää noin 10 hengelle.

Vihje! Tekevälle sattuu ja kakun kuvasta voi nähdä, että siinä on useita kerroksia. Tämä ei ollut tarkoitus vaan pieni kömmähdys, kun lisäsin kiilteen hieman liian kuumana ja hieman liian aikaisin, josta seurauksena se alkoi sekoittua täytteeseen ja punaisesta kiiltavästä pinnasta ei ollut tietoakaan :( Koska kaunis kakku on kivempi kuin vähemmän kaunis kakku, annoin kakun hyytyä muutaman tunnin ja tein sille uuden kiillekerroksen :)

Huitsin hyvää ja ihanan jouluista!

6 kommenttia:

  1. loistava idea! ihan pakko toteuttaa ens vklopun pikkujouluihin. Kiitos taas reseptista.

    VastaaPoista
  2. Ja ihan huippu hyvää - sopii niin hyvin pikkujouluihin :)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! Voiko tässä kommenttiosiossa esittää toiveita? Esitän kuitenkin: Kun olet tunnetusti taitava tekemään sämpylöitä ja leipiä niin voisiko niistä saada jutun? Itsellä tuli pellillinen supertiiviitä ja painavia ällösämpylöitä, virallisesti tietysti syy vuoden verran pakasteessa olleessa hiivassa. Muistelisin, että olen joskus ollut muikkukeittiössä syömässä herkullista foccaciaa(?), olisi kiva nähdä postaus niistä!
    T. Kaisa

    VastaaPoista
  4. Saa esittää toiveita ja sämpylöitä ainakin on tulossa - mahdollisesti jo tällä viikolla...sunnuntai on yleensä aika kiva päivä tehdä niitä.... :)

    VastaaPoista
  5. joo ja toivottaisiin myös saaristolaisleipää!! mä ilmoittaudun vapaa-ehtoiseksi maistelijaksi! :) T. Leena

    VastaaPoista
  6. Saaristolaisleipä coming up!!! Perjantaina pääsee maistamaan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...