Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
perjantai 27. marraskuuta 2009
Purtavaa viini-tastingiin - porosienipiirakka, helppo salaatti ja jouluinen aperitiivi
Porosienipiirakka
1 pkt ruistaikinaa
150g kylmäsavuporoa
1- 1 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1/4 purjoa
3 munaa
1 tlk ranskankermaa
1 dl kermaa
150g juustoraastetta
valkopippuria
persiljaa
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Kuullota sienet ja purjo voissa pannulla, sekoita poro niiden sekaan ja levitä seos taikinan päälle. Sekoita kananmunat, ranskankerma, kerma, juustoraaste, valkopippuri ja hieman persiljaa ja kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min. Peitä piirakka foliolla jos se tummuu liikaa.
Helppo salaatti
aurinkokuivattua tomaattia
mozzarellaa
villirucolaa
basilikaa
tilkka omenaviinietikkaa
tilkka öljyä
rouhittua mustapippuria
Asettele salaatit, mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit lautaselle. Sekoita omenaviinietikka, öljy ja mustapippuri ja kaada salaatin päälle.
Jouluinen aperitiivi
glögitiivistettä
kuivaa kuohuviiniä
Kaada pari ruokalusikallista glögitiivistettä kuohuviinilasin pohjalle ja kylmää kuohuviiniä päälle - Ihana joulujuoma!
Ruoat ja seura oli aivan loistavaa - suuri kiitos Heli!!! Otetaan pian uudestaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti