perjantai 27. marraskuuta 2009

Purtavaa viini-tastingiin - porosienipiirakka, helppo salaatti ja jouluinen aperitiivi
















Porosienipiirakka
1 pkt ruistaikinaa
150g kylmäsavuporoa
1- 1 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1/4 purjoa
3 munaa
1 tlk ranskankermaa
1 dl kermaa
150g juustoraastetta
valkopippuria
persiljaa

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Kuullota sienet ja purjo voissa pannulla, sekoita poro niiden sekaan ja levitä seos taikinan päälle. Sekoita kananmunat, ranskankerma, kerma, juustoraaste, valkopippuri ja hieman persiljaa ja kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min. Peitä piirakka foliolla jos se tummuu liikaa.

Helppo salaatti
aurinkokuivattua tomaattia
mozzarellaa
villirucolaa
basilikaa
tilkka omenaviinietikkaa
tilkka öljyä
rouhittua mustapippuria

Asettele salaatit, mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit lautaselle. Sekoita omenaviinietikka, öljy ja mustapippuri ja kaada salaatin päälle.

Jouluinen aperitiivi
glögitiivistettä
kuivaa kuohuviiniä

Kaada pari ruokalusikallista glögitiivistettä kuohuviinilasin pohjalle ja kylmää kuohuviiniä päälle - Ihana joulujuoma!

Ruoat ja seura oli aivan loistavaa - suuri kiitos Heli!!! Otetaan pian uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...