sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Satay-kastike ja kanapalat

Tutustuin satay-kastikkeeseen ensimmäisen kerran vuonna 2006 Indonesiassa ja siitä tuli heti yksi suosikki kastikkeistani. Tällä kertaa tein kastikkeen kanapalojen ja riisin rinnalle.


Kanapalat ja marinadi
500g broilerin rintafileetä
2 rkl soijakastiketta
2 tl sitruunamehua
2 rkl öljyä

Sekoita marinadin aineet, pyörittele kanat marinadissa ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa. Itse leikkasin kanat ohuiksi siivuiksi ennen marinointia. Paista kanapalat pannulla tai grillissä.

Satay-kastike
100g suolapähkinöitä
0,5 dl kookosmaitoa
2 tl soijakastiketta
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
1/2 tl korianteria
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
(vettä)

Murskaa pähkinät tehosekoittimessa pieneksi, tasaiseksi massaksi. Lisää loput aineet ja jatka sekoittamista. Kastiketta voi halutessa ohentaa vedellä. Kastikkeen voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...