Elämäni ensimmäinen blogi ja ensimmäinen teksti :) tähän pitäisi keksiä jotain erikoista ja hienoa ja niimpä valitsen kirjoittaa parin viikon takaisesta Sushi illasta jossa jälleen kerran tehtiin, koettiin, nähtiin ja nautittiin mielettömän makoisat sushit ja sashimit - kiitos Heidin ja Kaisan ;)
Sushia on samalla kokoonpanolla tehty jo muutaman kerran ja tällä kertaa siihen lisättiin erilaisia uutuuksia.
Californiarullat
sushiriisiä
merilevää
wasabia
surimipuikkoja
majoneesia
kurkkua
avokadoa
seesaminsiemeniä
Californiarullat näyttää ja saattaa kuulostaakin vaikealta tehdä, mutta opittuani muutaman niksin niiden tekoon, pyöräyttää ne yhtä nopeasti kuin muutkin sushirullat. Aseta bambumaton päälle tuorekelmua ja levitä riisiä kelmun päälle levänkokoiselle alueelle. Leikkaa levä puoliksi ja aseta se riisin päälle alaosaan. Asettele täytteet levän päälle ja pyöritä rulla kelmun ja bambumaton avulla. Kelmu ei saa jäädä rullan väliin vaan sen on tarkoitus kulkea bambumaton mukana eteenpäin rullatessa. Voit lopuksi kääriä rullan kelmuun ja laittaa hetkeksi jääkaappiin. Pyörittelen yleensä Californiarullat seesaminsiemenissä ennen leikkaamista.
Japanilaiset lohileivokset(ohje Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä)
500 g kylmäsavulohta (ohjeessa kirjolohi suolataan ja maustetaan itse)
1 dl majoneesia
1- 1 1/2 tl wasabia
2 rkl sitruunamehua
sushiriisiä
merilevää
3-4 rkl kirjolohenmätiä
Leivokset voi helposti tehdä esim. muffinssivuokaan (12kpl). Vuoraa muffinssivuoan kolot kelmulla. Asettele lohet vuorattuihin koloihin. Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja wasabi. Laita jokaiseen koloon lohen päälle n.1 tl wasabimajoneesia. Täytä kolot sushiriisillä ja tasoita pinta. Jos lohta jää voit vielä tehdä pohjat leivoksille. Pane leivokset jääkaappiin pienen painon alle n.1 tunniksi. Irrota leivokset vuoista. Suikaloi merilevä ja koristele leivokset. Laita lopuksi nokare kirjolohenmätiä leivoksien päälle.
Leivokset oli aika täyttäviä ja niitä ei muun sushin ohella montaa jaksanut syödä, vaikka ne oli aivan loistavan makuisia. Ne varmasti sopisi hyvin alkupalaksi monen ruoan kanssa - idea jonka aion lähiaikoina toteuttaa :)
Sushia on samalla kokoonpanolla tehty jo muutaman kerran ja tällä kertaa siihen lisättiin erilaisia uutuuksia.
Californiarullat
sushiriisiä
merilevää
wasabia
surimipuikkoja
majoneesia
kurkkua
avokadoa
seesaminsiemeniä
Californiarullat näyttää ja saattaa kuulostaakin vaikealta tehdä, mutta opittuani muutaman niksin niiden tekoon, pyöräyttää ne yhtä nopeasti kuin muutkin sushirullat. Aseta bambumaton päälle tuorekelmua ja levitä riisiä kelmun päälle levänkokoiselle alueelle. Leikkaa levä puoliksi ja aseta se riisin päälle alaosaan. Asettele täytteet levän päälle ja pyöritä rulla kelmun ja bambumaton avulla. Kelmu ei saa jäädä rullan väliin vaan sen on tarkoitus kulkea bambumaton mukana eteenpäin rullatessa. Voit lopuksi kääriä rullan kelmuun ja laittaa hetkeksi jääkaappiin. Pyörittelen yleensä Californiarullat seesaminsiemenissä ennen leikkaamista.
Japanilaiset lohileivokset(ohje Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä)
500 g kylmäsavulohta (ohjeessa kirjolohi suolataan ja maustetaan itse)
1 dl majoneesia
1- 1 1/2 tl wasabia
2 rkl sitruunamehua
sushiriisiä
merilevää
3-4 rkl kirjolohenmätiä
Leivokset voi helposti tehdä esim. muffinssivuokaan (12kpl). Vuoraa muffinssivuoan kolot kelmulla. Asettele lohet vuorattuihin koloihin. Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja wasabi. Laita jokaiseen koloon lohen päälle n.1 tl wasabimajoneesia. Täytä kolot sushiriisillä ja tasoita pinta. Jos lohta jää voit vielä tehdä pohjat leivoksille. Pane leivokset jääkaappiin pienen painon alle n.1 tunniksi. Irrota leivokset vuoista. Suikaloi merilevä ja koristele leivokset. Laita lopuksi nokare kirjolohenmätiä leivoksien päälle.
Leivokset oli aika täyttäviä ja niitä ei muun sushin ohella montaa jaksanut syödä, vaikka ne oli aivan loistavan makuisia. Ne varmasti sopisi hyvin alkupalaksi monen ruoan kanssa - idea jonka aion lähiaikoina toteuttaa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti