perjantai 3. helmikuuta 2012

Runeberginkakku osa II

Runebergin päivä on tämän viikon sunnuntaina, helmikuun 5. päivä ja vielä vaalipäivä, joten tästä reseptistä esim.vaalivalvojaisiin suupalaa. Viime vuosina olen tehnyt Runeberginkakun ja Runebergintortut, molemmat maukkaita (mikäli ylipäätänsä pitää Runeberinleivoksista). Tämä vuonna mentiin taas kakkulinjalla, hieman mukaillen Sara La Fountainin keittokirjassa olevaa reseptiä.

Runeberginkakku
300 g voita
1½ dl sokeria
2 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
1 dl pähkinämurskaa
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl punssia
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl muskottipähkinää

Kuorrutus
2 dl vadelmahilloa
3 dl tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
vettä
kostutukseen punssia ja vettä

Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää punssi ja maito. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää kuiva-aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna kakua jäähtyä kunnolla ennen kuorrutuksen tekemistä. Kakun voi tehdä esim.edellisenä päivänä tai jopa kaksi päivää aikaisemmin, koska kakku vaan maustuu ollessaan. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Kostuta hyvin punssivedelle (itse sekoitin pari ruokalusikkaa punssia noin ½ dl vettä). Levitä vadelmahillo kakun keskelle. Valmista kuorrute lisäämällä vettä tomusokerin sekaan tippa kerrallaan. Vettä ei tarvitse paljon, joten lisää sitä pienissä määrin. Kuorrutteen pitää olla kiinteää. Lisää lopuksi pari tippaa elintarvikeväriä. Levitä kuorrute kakun reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...