tiistai 1. helmikuuta 2011

Runebergintortut

Viime vuonna Runeberginkakku tänä vuonna enemmän perinteistä linjaa, vaikkakin ihan kotikokkaajan näköistä. Näistä kotitekoisista Runbergintortuista tulee usein muffinssimaisia ja muffinssipellillähän nämä valmistuu aika sujuvasti. Näistä on olemassa useita eri reseptejä, mutta pääidea reseptin takana on mielestäni joulun jälkeisten herkkujen tyhjentäminen kaapeista. Itseltäni oli jäänyt pipareita ja pähkinöitä, jotka käytin tähän reseptiin, mutta tilalle sopivat myös muut keksit, leivänpalat, hapankorput jne. Runebergit on aina törkeen makeita ja niin oli nämäkin. Tällä reseptillä tulee 12 kpl.

1 ½ dl erilaisia murskattuja pähkinöitä
1 dl piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
1 dl punssia

Murskaa pähkinät ja piparit. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja punssi. Sekoita neste ja kuiva-aineet keskenään. Voitele ja jauhota muffinssipelti (itse käytin pellissä paperisia muffinssivuokia). Jaa taikina munffinssipeltiin ja paista 200-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Nosta Runebergit jäähtymään.

Kostutus
tilkka punssia
vettä

Tässä kohtaa pitää käyttää oman maun mukaan punssia. Itse sekoitin 1 tl punssia ½ dl vettä. Kostuta jäähtyneet Runebergit.

Kuorrutus
vadelmahilloa
2 dl tomusokeria
2-3 tl vettä

Sekoita vesi pienissä erissä tomusokerin sekaan. Lisää veden tai tomusokerin määrään tarvittaessa. Levitä vadelmahillo Runebergien päälle ja pursota kuorrute hillon reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...