maanantai 7. helmikuuta 2011

Coleslaw versio 1.2

Viimeksi tein coleslaw-salaatin useammilla täytteillä majoneesi-kermaviilikastikkeeseen. Tällä kertaa noudatin enemmän Chez Jasun viimeksi antamia ohjeita ja tein etikkapohjaisen maustamisliemen ennen kuin lisäsin varsinaisen kastikkeen salaattiin.

500 g valkokaalia
2-3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi

Liemi
1 dl vettä
½ dl omenaviinietikkaa
2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria

Kastike
½ dl majoneesia
1 - 1½ dl turkkilaista jogurttia
(suolaa, mustapippuria)

Raasta kaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä. Raasta porkkanat raastimella. Silppua valkosipuli. Sekoita aineet keskenään. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kaada seos salaatin päälle. Sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia. Valuta salaatti. Sekoita majoneesi ja jogurtti. Mausta halutessa seos suolalla ja mustapippurilla. Itse lisäsin tässä vielä vähän mausteita. Sekoita kastike salaatin sekaan. Anna maustua mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...