sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Avokado-omenarullat

Tässä parin viikon takainen sushi kokeilu. Yritin keksiä jotain uutta ja raikasta sushirulliin ja näistä tuli tavallaan uusi versio californiarullista. Näissä nurinpäin käärityissä rullissa on riisi isossa roolissa ja sen pitäisi olla tarpeeksi tahmeaa, jotta rullat pysyy kasassa. Ruokakaupoissa on ollut aika huonosti sushiriisi valikoimaa, mutta nyt löysin aika hyvän paketin (Yutaka Sushi Rice 500g), jossa oli vielä oiva riisin keitto-ohjekin. Itse keitin riisin paketin ohjeen mukaan ja se toimi hyvin näissä rullissa.

Sushiriisin keitto-ohje (sushiriisi paketista)
Pese 250 g riisiä kylmän veden alla. Itse pesen riisiä aina niin kauan, että vesi on puhdasta. Siirrä riisi paksupohjaiseen kattilaan ja kaada päälle 3 1/3 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä kannen alla 15-20 minuuttia. Älä avaa kantta. Valmis sushiriisi kannattaa maustaa riisiviinietikalla, johon sekoitetaan sokeria ja suolaa (suhteessa 7 rkl riisietikkaa, ½ rkl suolaa, 4 rkl sokeria). Kiehauta seos ja sekoita riisin kanssa.

Avokado-omenarullat
sushiriisiä
1 kypsä avokado
1 omena
turkkilaista jogurttia
wasabia
merilevää
seesaminsiemeniä

Olen aikaisemminkin tehnyt californiarullia ja kirjoittanut ohjeen niiden tekemiseen. Nämä avokado-omenarullat tehdään täysin samalla tavalla, täytteet vain vaihdetaan. Itse laitoin näihin täytettä suhteessa 1/3 omenaa, 2/3 avokadoa ja lisäksi reilusti turkkilaista jogurttia. Alla vielä kuva californiarullista, joita tein samalla kertaa. Niiden ohje löytyy tuolta vanhasta linkistä. Pyörittelin molemmat rullat seesaminsiemenissä, koska niitä on mielestäni paljon helpompi käsitellä tämän jälkeen ja ne tuo rulliin oman makunsa. Niin ja tarjoiluun kaikki sushin kanssa nautittavat perusherkut (soijaa, wasabia, inkivääriä, miso-keittoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...