maanantai 6. helmikuuta 2012

Uunijäätelö

Taas on tullut aika hyödyntää pakastemarjoja ja tässä siihen yksi loistava keino = uunijäätelö. Reseptistä voi tehdä useita eri versioita pohjaa, marjoja ja jäätelöä vaihtaen. Tässä kuitenkin aika perinteinen, johon tosin lisäsin pientä twistiä tilkalla Amarettoa :)

Uunijäätelö (2 annosta)
pohjaksi Digestive-keksejä
vaniljajäätelöä
pakastemansikoita ja mustikoita
tilkka Amaretto-likööriä
1 kananmunan valkuainen
½ dl tomusokeria

Uunijäätelön voi tehdä yhteen isoon vuokaan tai pienempiin, yksittäisiin vuokiin. Itse tein pienen annoksen, josta riitti juuri kahteen pieneen vuokaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Murusta vuokien pohjalle keksejä (1-2 kpl per vuoka). Vaahdota kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vaahdottamisen loppupuolella. Paloittele muutama pieni pala jäätelöä molempiin vuokiin. Täytä vuoat sulatetuilla pakastemarjoilla reunoja myöten. Kaada päälle tilkka Amarettoa. Levitä valkuaisvaahto vuokien päälle niin, että peität kaikki aukot tiiviisti vaahdolla. Paista annoksia 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarkkaile annoksia, koska valkuaisvaahto palaa helposti. Annokset on valmiita, kun ne on kauniin ruskeita.


Uunijäätelöstä voi tosiaan tehdä useita eri versioita. Itselläni sattui olemaan Digestive-keksejä kaapissa, joten käytin niitä pohjana, mutta pohjaksi sopivat kaikki muutkin keksit, kakkupohjat tai vohvelit. Täytteeksi sopii myös maustetut jäätelöt ja pakastemarjoista toimii varmasti kaikki. Amareton sijaan voisi marjojen päälle lorauttaa myös esim.vaahterasiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...