tiistai 6. joulukuuta 2011

Guinness-pata

Paistetut muikut on taas pitänyt taukoa blogissaan, tosin ei suunnitellusti, vaan aikataulu vaan ei anna periksi. Jotain sentä olen kokannut ja tätä Guinness-pataa on tullut tehtyä jo useita kertoja, koska se on vaan niin hyväääää :) Aivan mahtavaa talviruokaa ja sopii niin hyvin pimeisiin talvi-iltoihin punaviinin seuraksi (tai viini tämän seuraksi :)

Guinness-pata
n.500 g paahtopaistia
4-5 porkkanaa
4-5 pientä sipulia (tai 6-7 salottisipulia)
1-2 valkosipulinkynttä
1 tölkki (440ml) Guinness-olutta
1½ rkl lihafondia
(tilkka vettä)
4 palaa tummaa suklaata
2 rkl mustaherukkahyytelöä
30 g sinihomejuustoa
2 tl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria

Paloittele liha ja paista paloja hetki pannulla öljyssä. Laita lihapalat kannelliseen pataan. Kaada päälle Guinness ja anna padan porista matalalla lämmöllä liedellä. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit ja lisää ne pataan. Lisää kaikki loput aineet. Lisää vettä sen verran, että kaikki padan aineet peittyvät. Lämmitä uuni 175-asteeseen. Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa noin 2½-3½ tuntia.

Padan kanssa voi tarjoilla esim. perunamuusia tai keitettyjä perunoita. Itse tein padan seuraksi bataattipyreen, jota viimeksi tarjoilin sisäfileen kanssa. Aivan loistava lihapata, todella maukas, suosittelen!


2 kommenttia:

  1. Tämä ei voi olla kuin hyvää! Mahtavan kuuloiset ainekset :)

    VastaaPoista
  2. Oli aivan super hyvää ja liha todella mureaa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...