tiistai 3. toukokuuta 2011

Kreikkalainen piirakka

Tässä piirakassa tarkoituksena oli saada kreikkalaisia makuja samaan pakettiin. Kyseessä on aika lihaisa piirakka, jossa yhdistyvät lammasjauheliha sekä kreikkalainen feta ja oliivit. Lisukkeena toimii parhaiten raikas vihreä salaatti.

1 pkt valmista piirakkapohjaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 300 g lampaan jauhelihaa (pakaste)
oliiviöljyä
2 dl paseerattua tomaattia
2 tl rosmariinia
2 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
suolaa
mustapippuria
100 g fetaa
3-4 tomaattia
mustia kivettömiä kalamata oliiveja
koristeluun rosmariininoksia

Voitele irtopohjavuoka ja painele valmis piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Valmista samalla täyte. Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Poista sipulit pannulta ja ruskista (sulatettu) jauheliha. Lisää sipulit ja paseerattu tomaatti. Mausta seos rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen tiivistyä hetki. Kaada kastike esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kananmunat ja maito. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla ja kaada kastikkeen päälle. Pilko ja levitä feta piirakan päälle. Pilko ja asettele tomaatit ja kumoa lopuksi oliivit piirakan keskelle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Piirakan kannattaa antaa tiivistyä hetki ennen sen poistamista irtopohjavuoasta.

1 kommentti:

  1. Loistava resepti!Itsekin olen tuota piirakka himoinnut tehdä,täytyypä sitä rohkeasti kokeilla:=)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...