lauantai 28. toukokuuta 2011

Avoin ravioli

Tämän annoksen nimen kanssa oli hieman haastetta. Muistan syöneeni tämän tapaista annosta, jonka nimi oli Open ravioli, joten Avoin ravioli tuli ekana mieleen - sillä mennään! Pohjana tässä on tuorepastalevyt, joita ei tietääkseni kaupasta saa ja itse tehty on kuitenkin parempaa, joten ei muuta kuin pastan tekoon.

Tuorepasta
3 dl durum-jauhoja
1 tl oliiviöljyä
2 kananmunaa
ripaus suolaa

Mittaa jauhot keoksi työpöydälle. Tee jauhokekoon kolo, riko kananmunat siihen ja lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot sormin kananmunien sekaan ja alusta taikinasta kimmoisaa. Kääri valmis taikina kelmuun ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Jaa pasta kuuteen osaan. Kauli jokainen osa neliön muotoiseksi, ohueksi levyksi. Keitä iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää ripaus suolaa ja tilkka öljyä. Keitä pastalevyjä 3-4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kääntele levyjä välillä, jos ne meinaavat tarttua toisiinsa kiinni.

Täyte
1 päärynä
n. 240 g artisokansydämiä
2 kanafilettä
kourallinen saksanpähkinöitä
saksanpähkinäöljyä
parmesanraastetta
voita
mustapippuria
suolaa

Paista kanafileet kypsiksi. Pilko kuorittu päärynä, artisokansydämet ja kanafileet. Paista päärynöitä, artisokkaa ja kanapaloja voissa. Murskaa saksanpähkinöitä hieman ja lisää niistä puolet täytteeseen. Lisää tilkka saksanpähkinäöljyä ja jatka paistamista. Mausta mustapippurilla. Itse paistoin kanat ensin valmiiksi, sitten aloin keittää pastalevyjä ja samalla paistoin täytteen aineet.

Valuta pastalevyistä vesi pois ja aseta yksi levy lautasien pohjalle. Levitä päälle täytettä, parmesanraastetta ja mustapippuria. Aseta päälle toinen levy ja levitä senkin päälle täytettä, parmesanraastetta ja mustapippuria. Lisää vielä viimeinen levy ja levitä loppu täyte sen päälle. Lisää vielä parmesanraastetta, loput saksanpähkinät, tilkka saksanpähkinäöljyä ja mustapippuria ja suolaa. Annokset kannattaa koota nopeasti ettei ne pääse jäähtymään ja tarjoilla heti. Tästä määrästä tulee kaksi annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...