keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Tom yam -keitto

Tänään lähdin hakemaan tulisuutta ruokaan ja päädyin aloittamaan ruoan tekemällä tulisen mausteseoksen, josta sitten kehittyi Tom yam -keitto. Mausteseoksen tilalla voi hyvin käyttää punaista chilitahnaa, mutta itse halusin tehdä tämän tänään alusta loppuun tuoreista raaka-aineista.

Mausteseos (1 annos)
2-3 pientä punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1½ rkl ruokosokeria
1½-2 rkl kookosmaitoa (tai kermaa)

Pilko chilit ja poista siemenet jos haluat vähemmän tulista. Kuori valkosipulit ja pala tuoretta inkivääriä. Sekoita pienessä tehosekoittimessa chilit, valkosipulit, inkivääri, ruokosokeri ja kookosmaito tasaiseksi massaksi.

Tom yam -keitto
1 l kalalientä
1 annos mausteseosta
2 salottisipulia
tilkka öljyä
4 kaffirlimen lehteä
reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
150 g siitakesieniä
150-200 g jättikatkaravunpyrstöjä
2 limeä
3 rkl kalakastiketta
reilusti tuoretta korianteria

Keitä kalaliemi valmiiksi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kalaliemeen sipulit, mausteseos, kaffirlimen lehdet, puolitetut kirsikkatomaatit ja siitakesienet. Isot siitakesienet voi puolittaa tai pillkoa, pienet laittaa kokonaisina. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää keittoon kahden limen mehu, kalakastike ja tuore korianteri. Lisää viimeisenä jättikatkaravunpyrstöt. Tarjoile keitto heti! Aika hottia oli, joten kannattaa itse keittoa tehdessä vähän tunnustella miten vahvoja chilit on ja miten tulista itse mausteseoksesta tulee. Kaiken kaikkiaan todella helppo ja nopea keitto tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...