perjantai 6. toukokuuta 2011

Pistaasijäätelö

Vaikka valokuvasta tuli vähän kehno tällä kertaa oli itse jäätelö niin hyvää, että pakko esitellä se muillekin. Pistaasijäätelön voittanutta ei ole... paitsi ehkä jogurttijäätelö, lakritsijäätelö ja sorbetit, mutta aika monta jää silti taakse :)

2-2 ½ dl pistaasijauhoa
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
3 dl turkkilaista jogurttia
1-2 rkl hunajaa

Itse käytin kuorettomia (suolattuja) pistaasipähkinöitä, jotka jauhoin tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi. Vaahdota kuohukerma. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku. Lisää hunajaa jos haluat makeampaa. Laita seos laakeaan astiaan pakastimeen noin 4 tunniksi ja sekoita sitä noin tunnin välein, jotta koostumuksesta tulee parempi. Jäätelön voi myös jättää pakastimeen yöksi, mutta silloin se kannattaa ottaa pakastimesta pois reilusti ennen tarjoilua. Koristele annokset pistaasijauholla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...