sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Champagne macarons

Ihanat macaron-leivokset sopivat Vapun tunnelmaan ja vielä paremmin hyvän ystävän syntymäpäivään!! Vapun kunniaksi macaron-leivoksien täytteessä maistuu shampanja tai siis samppanja...

120 g mantelijauhoa
200 g tomusokeria
3 kananmunan valkuaista
1 ½ rkl sokeria

Vaahdota kananmunan valkuaiset. Lisää sokeri ja tomusokeri pienissä erissä vaahdottamisen lopussa. Seoksen on tarkoitus olla kiiltävää, kovaa vaahtoa, joka pysyy astiassa käännettäessä se ympäri. Lisää mantelijauho seokseen aluksi pienin liikkein kääntelemällä. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai nostele lusikalla taikinasta muutaman sentin kokoisia pyöreitä annoksia leivinpaperin päälle. Anna macaron-kuorien olla huoneenlämmössä noin 50 minuuttia. Kuorien pinnan on tarkoitus hieman kovettua. Paista macaron-kuoria 140-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia. Tarkkaile macaroneja uunissa, jotta ne eivät pääse palamaan. Uunista riippuen saatat joutua laskemaan peltiä alemmalle tasolle tai kääntämään pellin kertaalleen. Jäähdytä macaron-kuoret ja irrota jäähtyneet kuoret varovasti leivinpaperista. Levitä täytettä yhdelle kuorelle ja laita kaksi kuorta toisiinsa kiinni.

Täyte
½-1 dl kuohukermaa
½ dl samppanjaa (tai kuohuviiniä)
130 g valkosuklaata
tilkka punaista elintarvikeväriä

Sekoita kerma ja samppanja pienessä kattilassa. Kuumenna seos ja lisää suklaa koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes suklaa on sulanut seokseen. Lisää lopuksi punainen elintarvikeväri. Jäähdytä täyte ja laita jääkaappiin tiivistymään. Täyte on aika juoksevaa, joten sen pitää tiivistyä jääkaapissa useampi tunti. Vähennä kerman määrää jos haluat täytteen valmistuvan (tiivistyvän) nopeammin, koska sen pitää olla tahnamaista, kun leivokset täyttää.

Ihanaa syntymäpäivää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...