maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kalafoliot ja valkosipuliset varrasperunat

Viime kesän huippu grilliruoan innoittamana lähes samat raaka-aineet ovat pääosassa tässäkin annoksessa. Kalafoliothan voi tarjota myös ilman perunalisuketta tai käyttää viime kesänä hyväksi todettua tapaa laittaa perunat mukaan folioihin. Annos toimii hyvin lounaaksi ilman perunoita, mutta ruokaisamman saa lisäämällä perunat folioon tai viereen.

Kalafoliot
kevätsipuleita
siitakesieniä
lohta
maustamatonta tuorejuustoa
salviaa
voita
hunajaa
sitruunamehua
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
foliota

Kerrosta sienet, lohi ja kevätsipulit varsineen folion päälle. Nypi sekaan salvianlehtiä. Lisää päälle voita, hunajaa, tuorejuustoa, tilkka sitruunamehua ja reilusti suolaa ja mustapippuria. Kaada annoksien päälle viimeiseksi valkoviiniä ja sulje folio. Kannattaa käyttää pari kerrosta foliota. Paista folioita grillissä tasaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.

Valkosipuliset varrasperunat
3 keskikokoista uutta perunaa per varras
valkosipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Pese perunat. Keitä ne puolikypsiksi. Jäähdytä perunat. Murskaa valkosipulit pieniksi paloiksi. Sekoita öljy, valkosipulit, suola ja mustapippuri. Kaada marinadi perunoiden päälle ja jätä perunat maustumaan muutamaksi tunniksi. Laita perunat vartaisiin ja grillaa niitä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...