keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Gorgonzolaa, viikunaa ja päärynää

Tässä tulee lisää viime viikonlopun kokkauksia. Juhliin aivan loistava piirakka, joka sisältää lähes kirjaimellisesti pelkkää sinihomejuustoa. Päälle ja viereen sopii loistavasti viikuna-päärynäsalaatti.

Gorgonzola-piirakka
1 pkt valmista piirakkapohjaa

Painele piirakkapohja irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Aseta uuni 200-asteeseen ja anna piirakkapohjan olla uunissa kunnes uuni on 200-asteinen.

Täyte
250 g gorgonzola-juustoa
3 kananmunaa
3 dl maitoa
½ tl suolaa
1 tl valkopippuria

Sekoita kananmunat, maito ja mausteet. Pilko juusto. Levitä juustopalat esipaistetulle pohjalle ja kaada neste päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Viikuna-päärynäsalaatti
kourallinen kuivattuja viikunoita
pari tuoretta viikunaa
2-3 kypsää päärynää
n. 100 g saksanpähkinöitä
erilaisia salaatteja (esim. jääsalaattia ja rucolaa)
2-3 rkl saksanpähkinäöljyä
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Paloittele kuivatut ja tuoreet viikunat, päärynät ja murskaa saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään ja mausta salaatti saksanpähkinäöljyllä, sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Nosta salaattia jäähtyneen piirakan päälle ja tarjoile loput kulhosta.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kommenttini ei varsinaisesti koske tätä postausta (vaikkakin sinihomejuustofanina pistänkin piirakan taatusti testaukseen :). Löysin tänään blogisi sattumoisin jonkun sivupalkista ja päädyinkin selailemaan sen lähes läpi. Ihania reseptejä, erityisesti rakastuin coctailpaloihin ja muihin pikkusyötäviin! Jatkossa olen taatusti vakilukija :)

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, tervetuloa lukijaksi :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...