keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Melkein Prinsessakakku

Koska en tälläkään kertaa noudattunut perinteistä Prinsessakakun ohjetta, kutsun tätä "Melkein Prinsessakakuksi". Perinteinen Prinsessakakku pitää sisällään vadelmahilloa ja murskattuja vadelmia. Tein tästä enemmän kuningatarversion, koska käytin tähän pakkasessa olleet mustikat ja mansikat. Niimpä se perinteinen Prinsessakakku jäi jälleen tekemättä, mutta ompahan sitten jatkossa taas jotain tehtävää...

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja

Täyte
2 ½ dl maitoa
1 ½ rkl maissitärkkelystä
1 ½ rkl sokeria
2 keltuaista
1 liivatelehti
2 tl vaniljasokeria
1-1 ½ dl vispikermaa

Päällinen
1 dl vadelmahilloa (tähän sopii myös esim.mansikkahillo)
3 dl murskattuja mustikoita ja mansikoita
1 rkl sokeria
noin 1 dl vispikermaa
noin 250 g marsipaania
tomusokeria


Valmista ensin pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne pienissä annoksissa siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (24cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.

Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset kattilassa koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee. Purista liivatelehdestä vesi ja liota se kuumaan täytteeseen. Jäähdytä täyte. Vaahdota kerma ja lisää se jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Itselläni oli hieman vaikeuksia tässä kohtaa, mutta ei haitannut vaikka keskimmäinen pohjan osa meni hieman palasiksi. Tärkeintä, että pohjapalasta saa hyvän. Laita pohjapala tarjottimelle ja levitä sen päälle hillo. Makeuta murskatut mustikat ja mansikat sokerilla. Levitä marjaseos hillon päälle. Nosta (kokoa :) päälle toinen osa pohjasta. Levitä päälle täytekiisseli. Aseta päälle viimeinen pohjanpala. Laita kakku jääkaappiin maustumaan.

Vaivaa marsipaania hetki, jotta sitä on helpompi käsitellä. Levitä tomusokeria leivinpaperin päälle ja kaulitse marsipaanista iso pyöreä pala niin, että se ulottuu kakun reunojen yli. Vaahdota vispikerma ja nostele se kakun päälle isoksi keoksi. Nosta kakun päälle marsipaanilevy. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Varmista, että marsipaanin reunat on tiiviit ja tee ylimääräisestä marsipaanista koristeita kakkuun. Itse ostin kahta eri väristä marsipaania tähän tarkoitukseen. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...