keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Saaristolaisleipä

Tässä jälleen yksi suosikeistani. Saaristolaisleipä on älyttömän hyvää ja todella helppo valmistaa. Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita loput aineet joukkoon. Taikina jää aika löysäksi. Voitelu leipävuoat (3 kpl) ja jaa taikina vuokiin. Anna kohota 1 1/2 - 2 tuntia. Paista 2 1/2 - 3 tuntia aloittaen 160 asteesta ja laske lämpö tunnin kuluttua 150 asteeseen. Peitä leivät foliolla jos ne tummuvat liikaa.

1 l piimää
75-100g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl vehnäleseitä
3 dl maltaita
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
n. 1 l vehnäjauhoja

Saaristolaisleipä säilyy hyvin (noin kuukauden) ja se on parhaimmillaan vasta parin päivän päästä leipomisesta. Itse tein leivät tällä kertaa jouluillalliselle ja itsenäisyyspäiväjuhliin!

2 kommenttia:

  1. Heips!

    Olen tehnyt samalla resptillä saaristolaisleipiä vuosikausia ja hyvää on. Leipiä olen nostattanut 1,5 tuntia ja uunissa kokonaispaistoaika on ollut lämpötilaa laskien 1h15min. Neuvostasi uskallan leipien antaa joskus unohtua uuniin kauemmaksikin aikaa. Joskus olen tehnyt leivät myös appelsiinimehuun, sopii maidottomille.

    Kiitos lohilevitevinkistä, jota oikeastaan olin metsästämässä!

    Päkä

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että leivät onnistuu lyhyemmälläkin paistoajalla, joskus itselle tulee niiden kanssa kiire, joten voin myös kokeilla lyhyempää aikaa :) Lohilevitteet on hyviä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...