Täytetyt kananmunat

1/2 lohipasteija tuubista
suolaa
valkopippuria
tilliä
(puolukoita tai karpaloita)
Keitä kanamunat koviksi ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja halkaise kananmunat ja poista keltuaiset. Sekoita keltuaisiin noin 1/2 lohipasteija tuubista ja hieman suolaa ja valkopippuria. Täytä kananmunan puolikkaat tahnalla ja koristele tillillä ja halutessa puolukoilla tai karpaloilla.
Rosolli (6-8 annosta)

1 sipuli
3 keitettyä porkkanaa
3 keitettyä perunaa
3 etikkapunajuurta
1 maustekurkku
1 omena
suolaa
valkopippuria
Rosollikastike
2 dl kuohukermaa
1 rkl (omena)viinietikkaa
1 rkl punajuurilientä
valkopippuria
suolaa
sokeria
Imellytetty perunalaatikko (6-8 annosta)

1 1/2 kg soseutuvia perunoita
3 rkl vehnäjauhoja
75 g voita
5 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
Jouluinen jälkiruoka

2 dl kuohukermaa
1 prk rahkaa
3-4 dl puolukoita
pussi Marianne-murskaa
(vanilliinisokeria)
(sokeria)
pipareita
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, puolukat, Marianne-murska ja sokeria oman maun mukaan. Itse pidän hieman happamista herkuista ja Marianne-murskan ollessa aika makeata, ei rahka tarvitse välttämättä sokeria ollenkaan. Murskaa pipareita annosmaljojen pohjalle muutama per annos ja kaada rahkaa päälle. Murskaa pipareita vielä toinen kerros, kaada rahkaa päälle ja lopuksi vielä puolukoita koristeeksi - todella helppo ja raikas jouluinen jälkiruoka!
Kokonaisuudessaan jouluillallisella tarjoiltiin myös graavilohta, mätiä, smetanaa ja sipulia, lanttu- ja porkkanalaatikoita, saaristolaisleipää (ohje löytyy blogista) sekä peurapaistia, mutta valitsin blogata ne, jotka minusta onnistuivat parhaiten. Ensi jouluna uudet kujeet!
Merry Christmas!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti