maanantai 7. joulukuuta 2009

Porkkanakakku Itsenäisyyspäiväjuhliin

Itsenäisyyspäiväjuhlista on samalla kokoonpanolla alkanut jo muodostua perinne ja suuri kiitos siitä Pikelle ja Mikolle! Tänäkin vuonna juhlat olivat erittäin onnistuneet :)

Tässä ohje Itsenäisyyspäiväkakkuun, jonka pohjana on hyvin perinteinen porkkanakakku!

4 dl porkkanaraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g margariinia tai voita
3 kananmunaa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää sekaan kananmunat, sulanut margariini/voi ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Sekoita kuorrutuksen aineet ja kuorruta jäähtynyt kakku. Suomenlipunristin tein sinisestä marsipaanista, jota saa valmiissa tuubissa kaupoista :)

Vihje! Samasta taikinasta voi tehdä myös porkkanamuffinssejä ja kuorruttaa ne. Muffinssejä paistetaan noin 20 minuuttia 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...