perjantai 11. joulukuuta 2009

Peurapaisti riistakastikkeella, rosmariiniperunat ja tomaatti-mozzarellasalaatti

Mökiltä pakkasesta löytyi muutama sopivan kokoinen peurapaisti, joita on onnekkaasti tänä syksynä päästy testaamaan. Lisukkeeksi tällä kertaa tehtiin riistakastike, rosmariiniperunat ja tomaatti-mozzarellasalaatti.

Peurapaisti
Ota paisti ajoissa huoneen lämpöön, poista kalvot ja hiero paistin pintaan suolaa ja mustapippuria. Paistin voi sitoa kiinni, jos se koostuu useista paloista. Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista paistin pinta niin, että lihan syyt menevät kiinni. Paista uunivuoassa 160 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 47-50 astetta. Ota paisti pois uunista, kääri folioon ja anna olla noin 10 minuuttia. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.

Riistakastike
2 dl valmista kastikepohjaa (demi glace)
n. 30 g sinihomejuustoa
0,5 dl kuohukermaa
1 rkl mustaherukkahyytelöä
1 dl punaviiniä
2 rkl konjakkia
rosmariinia
timjamia
katajanmarjoja
suolaa
valkopippuria

Kiehauta kastikepohja (demi glace). Jos paistista on tullut nestettä kaada se ja punaviini kastikkeen joukkoon, lisää yrtit, murskatut katajanmarjat, juusto ja mustaherukkahyytelö. Keitä hetken aikaa (osa kastikkeen nesteestä haihtuu). Siivilöi kastike toiseen kattilaan ja lisää kerma ja konjakki ja anna kiehua hetken. Lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Sekoita kastike tasaiseksi esim. sauvasekoittimella (itse käytin pientä maidonvaahdotinta).

Rosmariiniperunat
Valitse samankokoisia perunoita, kuori ne ja esikeitä kattilassa noin 6-8 minuuttia. Kaada esikeitetyt perunat uunivuokaan tai pellille ja valuta päälle oliiviöljyä, suolaa ja rosmariinia. Pyörittele perunat öljyssä ja mausteissa ja laita uuniin 220 asteeseen noin 30 minuutiksi. Perunoihin kuuluu tulla kuori ja pinta saa tummua hieman, mutta sisältä pitää olla pehmeää. Voit kokeilla haarukalla ennen kuin otat pois uunista. Hyvää ja helppoa - keep it simple!

Tomaatti-mozzarellasalaatti
Tämä on ehkä maailman helpoin salaatti, jos ei pelkkiä salaatinlehtiä lasketa, ja silti niin hyvää :) Pese ja leikkaa niin monta tomaattia kuin on syöjiä ja viipaloi mozzarellajuusto. Asettele palat lautasille ja kaada väliin ja päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria.

Niin helppoa ja maukasta. Kotikokki kiittää ja kuittaa - Keep it simple!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...