lauantai 19. helmikuuta 2011

Basilika-avokadosmoothie

Paistetut muikut joutui vähän yllättäen usean viikon pirtelökuurille ja niimpä olen yrittänyt kehitellä juotavia herkkuja jo jonkin aikaa. Makeiden pirtelöiden ja smoothien tekeminen on mielestäni kohtalaisen helppoa, mutta ongelmaksi tulee tehdä suolaisia, juotavia juomia, jotka olisi vielä jotenkin ruokaisia. Tässä yksi tämän hetkisistä suosikeistani.

1 kypsä avokado
iso kourallinen basilikanlehtiä
3 rkl (maustamatonta) rahkaa
½ limen mehu
1 ½ dl maitoa
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria

Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää maitoa, jos haluat smoothiesta juoksevampaa. Itse tein tämän sauvasekoittimella ja silläkin kaikki aineet menee täysin sekaisin. Käytä mausteita oman maun mukaan. Helppoa. Olen muuten huomannut tämän pirtelökuurin aikana, että ruokaa voi olla iso, iso ikävä, varsinkin hyvää ruokaa.

3 kommenttia:

  1. Ihanan kuulosta!!! pirtelöt on kyllä hyviä mutta uskon että alkaa kaipaamaan pian jotain kunnon ruokaa.. kai keitot/puurot käy? koitaa muru jaksaa! pus.
    - leena

    VastaaPoista
  2. kuulostaa hyvältä ja terveelliseltä! ..Vaikkakin olen samaa mieltä, että on se hienoa kun voi popsia kiinteetä ruokaa. Noihin smoothie-ruokiin kypsyy varmaan äkkiä. t. Heli

    VastaaPoista
  3. kyllä kypsyy tosiaan, huh! onneks mansikkapirtelö on hyvvee :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...