keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Lomapullaa - Tyrni-valkosuklaajuustokakku

Lomapullat on hyvin tärkeä asia useastakin syystä. Ensinnäkin on hyvä säilyttää suosio työpaikalla, ennen kuin karkaa lomalle ja toiseksi on kiva päästä fiilistelemään tulevaa lomaa ja työkaverit jaksaa kuunnella tulevan loman suunnitelmat huomattavasti paremmin, kun on pullaa tarjolla :) Lomapullat voi tarjota ennen lomaa tai loman jälkeen ja kyseessä ei tarvitse olla kirjaimellisesti pulla ;) Tässä ohje herkulliseen tyrni-valkosuklaajuustokakkuun, johon tyrnit on poimittu omalta mökiltä!

Pohja
150 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua

Päällinen
noin 4 dl tyrnejä tai noin 2 dl valmista tyrnimehua
3 liivatelehteä
1 dl vettä
(sokeria)

Murskaa keksit pieneksi muruksi, sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Vuoraa irtovuokapohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle tasaisesti. Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi, laita liivatteet kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto, valkosuklaa, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatteet sen joukkoon. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt tee päällinen. Laita liivatteet kylmään veteen. Jos käytät tyrnimarjoja murskaa ne ja kaada neste siivilän läpi. Tyrnimehu on todella hapanta, joten lisää halutessa sokeria. Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet sen joukkoon. Sekoita liivateseos tyrnimehuun ja anna jäähtyä hetken aikaa. Jos teet kakun isoon, laakeaan astiaan saatat tarvita hieman enemmän nestettä, jotta päällistä riittää kunnolla (lisää hieman vettä tai tyrnimehua :) Jos sinulla on kokonaisia tyrnejä levitä niitä muutama koristeeksi kakun päälle ennen päällisen kaatamista. Kaada lopuksi tyrni-liivateseos kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kotikokki kiittää tyrneistä!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...