
Pohja
150 g digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
Päällinen
noin 4 dl tyrnejä tai noin 2 dl valmista tyrnimehua
3 liivatelehteä
1 dl vettä
(sokeria)
Murskaa keksit pieneksi muruksi, sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Vuoraa irtovuokapohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle tasaisesti. Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi, laita liivatteet kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto, valkosuklaa, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatteet sen joukkoon. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt tee päällinen. Laita liivatteet kylmään veteen. Jos käytät tyrnimarjoja murskaa ne ja kaada neste siivilän läpi. Tyrnimehu on todella hapanta, joten lisää halutessa sokeria. Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet sen joukkoon. Sekoita liivateseos tyrnimehuun ja anna jäähtyä hetken aikaa. Jos teet kakun isoon, laakeaan astiaan saatat tarvita hieman enemmän nestettä, jotta päällistä riittää kunnolla (lisää hieman vettä tai tyrnimehua :) Jos sinulla on kokonaisia tyrnejä levitä niitä muutama koristeeksi kakun päälle ennen päällisen kaatamista. Kaada lopuksi tyrni-liivateseos kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kotikokki kiittää tyrneistä!
ja naapuri kiittää maistiaisista!
VastaaPoista