sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Limoncello-juustokakku ja sitruunainen kuohuva

Juhannuspöydässä tarjoiltiin sitruunaista juustokakkua kuohuvan kera. Kakku ei ole makea vaan juustoinen ja todella mehukas.

Pohja
200 g Digestive-keksejä
n.75 g voita
1 sitruunan raastettu kuori

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita sulanutta voita pikku hiljaa keksien sekaan niin, että massasta tulee hieman kosteaa. Raasta sekaan yhden sitruunan kuori. Laita irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Täyte
500 g Ricotta-juustoa
400 g maustamatonta Philadelphia-juustoa
200 g ranskankermaa
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl Limoncello-likööriä

Sekoita juustot keskenään. Lisää ranskankerma, sokerit ja kananmunat ja lopuksi likööri. Paista kakkua 170-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Laske uunin lämpötila nollaan ja anna kakun jäädä uuniin vielä pariksi tunniksi. Kakku tarjoillaan kylmänä ja se kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä niin se ehtii tiivistyä yön yli.

Sitruunainen kuovuva
½ cl Limoncello-likööriä
16 cl kuohuviiniä

Juhannusena Limoncello-juustokakku tarjoiltiin Limoncellon ja kuohuviinin kera. Tähän riittää ihan pienen pieni tilkka Limoncelloa ja silläkin juomaan tulee kiva sitruunainen vivahde.

4 kommenttia:

  1. Sain kunnian olla nauttimassa tästä(kin) herkusta junannusseurueen kera. Kakku oli täydellinen. Pieni hallittu makea vivahde, riittävä kosteus pohjassa ja juustotäyte sopivan kuohkea. Juoma kruunasi makunautinnon. Tätä on pakko tehdä itsekin!

    VastaaPoista
  2. Hei, minkähän kokoiseen astiaan olet tehnyt tämän kakun? Tätä testataan tulevana viikonloppuna!

    VastaaPoista
  3. Hei, tein tämän 24cm irtopohjavuokaan. Toivottavasti maistuu :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...