maanantai 6. joulukuuta 2010

Lohivoileipäkakku

En tee kovin usein voileipäkakkuja, vaikka ne on aika helppotekoisia ja ennen kaikkea ihana koristella. Tänä vuonna päädyin kuitenkin tekemään hyvin perinteisen lohivoileipäkakun itsenäisyyspäiväjuhliin. Ihastuin jokin aika sitten lohen ja piparjuurituorejuuston yhdistelmään ja päätin, että sillä mennään myös tässä lohivoileipäkakussa. Kakku on 12-15 hengelle.

12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
kala- tai kasvislientä

Täyte
700 g lämminsavulohta
150 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
250 g piparjuurituorejuustoa
400 g ranskankermaa
½ tl valkopippuria
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa
iso nippu tilliä

Koristelu
125 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
jääsalaattia
herneenversoja
n.100 g kylmäsavulohta

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Putsaa ja leikkaa lämminsavulohi pieniksi paloiksi. Soseuta kylmäsavulohi ja sitruunamehu sauvasekoittimella. Vatkaa piparjuurituorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi. Lisää kylmäsavulohi, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Asettele 6 palaa ruispaahtoleipää tarjoiluastiaan (2 vierekkäin, 3 peräkkäin). Kostuta leivät kasvis- tai kalaliemellä. Levitä päälle 1/3 täytteestä ja täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle 6 palaa vehnäpaahtoleipää ja kostuta leivät. Lisää 1/3 täytteestä ja 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle 6 palaa ruispaahtoleipää ja kostuta leivät. Levitä päälle loppu täyte ja lämminsavulohi. Lado päällimmäiseksi 6 palaa vehnäpaahtoleipää ja kostuta leivät. Kääri kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin kevyen painon alle yön yli maustumaan.

Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja tuorejuustot. Kuorruta kakku joka puolelta. Koristele kakun reunat jääsalaatin lehdillä. Levitä päälle herneenversoja ja lohikoristeet.

2 kommenttia:

  1. Saisko toivoa sitä lohikakun reseptiä? :) Jos et tänne sitä laita niin mun meiliin saa laittaa :) t. Nea

    VastaaPoista
  2. Poistin kuvat siitä jo, mutta teen sen pian uudestaan ja bloggaan sitten. Ja ihanaa, kun tulee toivomuksia kakuista, resepteistä jne. JEE!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...