lauantai 4. joulukuuta 2010

Suklaa-bebet

Tiedän, että suklaa-beben nimellä luulisi näkevän jonkin sortin suklaakuorrutetun herkun, mutta tällä kertaa nämä menevät itsenäisyyspäiväjuhlien tarjoiluun, joten piti olla luova... Kyseessä on silti suklaa-bebe, mutta päällinen vain on jätetty valkoiseksi tai siis sini-valkoiseksi. Alun perin tarkoitus oli tehdä siniset ristit leivoksiin sinisestä marsipaanista, mutta kävin useammassa kaupassa ja sininen marsipaani oli kaikista loppu..hhhmmm lieneekö joku muukin kokkaavan siniristisiä herkkuja tänä viikonloppuna. No joka tapauksessa päädyin sitten noihin sinisiin koristeisiin, joita oli näköjään muutkin bloggaajat jo käyttäneet.

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Laita taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi jähmettymään. Jaa taikina 12 palaan ja painele palat jauhoja apuna käyttäen muffinssivuoan pohjalle. Kannattaa painella korkeat reunat, koska taikina turpoaa ja matala reunaisista saattaa helposti hävitä kuppimainen muoto. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Täyte
½ dl kermaa
50 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl Cointreauta (likööriä)
½ appelsiinin raastettu kuori

Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Paloittele ja sulata sekaan suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää Cointreau ja appelsiinin kuoriraaste. Kokeile, että kastike on melkein jäähtynyt ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Jaa täyte suklaapohjiin ja laita leivokset jääkaappiin odottamaan.

Kuorrrute
2 dl tomusokeria
n. 5 tl vettä
koristeita

Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää vettä pienissä määrissä. Kuorrutteen kuuluu olla jähmeää, joten vettä ei tarvitse paljon. Päällystä leivokset valkoisella kuorrutteella ja ripottele pinnalle siniset rakeet. Jos näitä leivoksia ei tee itsenäisyyspäiväjuhliin vaan, vaikka muuten vaan, niin voit sekoittaa tomusokeriin tummaa kaakaojauhetta ja tehdä leivoksiin ruskean kuorrutuksen. Laita leivokset jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Itseltäni nämä leivokset eivät tällä kertaa onnistuneet ihan niin kuin piti - siis ulkonäöllisesti :( Tein leivokset edellisenä iltana ja kuorrutin ja koristelin ne. No aamulla osa kuorrutuksesta oli sulanut ja leivokset ei ollut ne kaikkein kauneimmat - no joo joo, tiedän ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa, mutta jotain näille silti piti tehdä, joten päätin kuorruttaa leivokset uudestaan ja laittaa ne pakastimeen hyytymään. Tämä onnistui hieman paremmin, mutta en halunnut upottaa näitä kuorrutukseen (joka on siis melkein pelkkää sokeria), joten ekasta kuorrutuksesta jäi edelleen näkymään osa ja uusi tuli vain päälle... joka tapauksessa nämä oli kauniimmat toisen kuorrutuksen jälkeen, vaikkakin ihan kotikokkaajan tuotoksen näköiset - so be it :)

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...