sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Lanttulaatikko

Tänä vuonna joululomat on niin vähissä, että jouluhössötyskin on jäänyt täällä suunnalla vähemmälle. Jotain ajattelin kuitenkin tehdä ja päädyin siihen, että se jokin on joulusuosikkini, eli lanttulaatikko. Tein useamman satsin näitä hieman eri versioilla ja päädyin seuraaviin tuloksiin:

1. Itse keitetyt ja soseutetut lantut voittavat täysin kaupan valmiin soseen
2. Lanttulaatikko ei kaipaa kermaa ja voita kovin paljon, mutta siirappia sitäkin enemmän
3. Kaikki joulumausteet kruunaavat laatikon ja kotona tuoksuu joululta :)

1 kg lanttukuutioita
vettä + kasviliemikuutio
n. ½ dl kermaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus neilikkaa
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
½-1 dl siirappia (riippuen miten makeaa laatikosta haluaa)
voita ja korppujauhoja pinnalle

Keitä lanttukuutiot pehmeiksi kasvisliemessä. Ota liemestä reilu 1 ½ dl talteen ja kaada loppu liemi pois. Nestettä lanttulaatikkoon tarvitsee noin 2 dl (noin ½ dl kermaa ja reilu 1 ½ dl kasvislientä). Soseuta lanttukuutiot tasaiseksi soseeksi. Sekoita kasvisliemi ja kerma. Lisää kaikki mausteet. Lisää korppujauhot ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lanttusose ja neste keskenään. Lisää siirappi ja sekoita tasaiseksi. Kaada lanttusose kahteen pienempään tai yhteen isoon voideltuun uunivuokaan. Laita laatikon pinnalle muutama nokare voita ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...