perjantai 3. syyskuuta 2010

Omenapiirakka

Loppukesän omenasatoa piti alkaa hyödyntämään ja mikäpä oivempi tapa kuin valmistaa omenapiirakka. Halusin taas tuoda jotain (itselle) uutta kokeiluun ja päädyin käyttämään Valion sitruunalla maustettua rahkaa.

Pohja
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 prk Valion maustettua Sitruunarahkaa
2 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
½-1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
15-20 omenaa (koosta riippuen)
päälle kanelia ja sokeria

Valmista ensin pohja. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Laita isoon kulhoon pehmeä voi, sokeri ja jauhoseos. Nypi taikina sekaisin. Lisää kananmunat ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja reunoille. Itse tein kakun sydämenmuotoiseen vuokaan ja huomasin, että tällä taikina määrällä olisi tehnyt toisenkin piirakan, joten vähennä hieman pohjan määriä tai tee piirakka esim.pellille. Kuori ja paloittele omenat. Levitä omenapaloja (noin 1/3 omenapaloista) pohjan päälle. Sekoita rahka, jugurtti, kananmunat ja sokerit keskenään. Kaada täyte tasaisesti omenien päälle. Levitä loput omenapalat piirakan pinnalle. Sirottele päälle kanelia ja sokeria. Happamien omenien päälle tarvitsee laittaa reilusti sokeria. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Voit tarjoilla piirakan jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, tosin maistuu se ilman kastikettakin :)

2 kommenttia:

  1. Olipahan hyvvää, toi rahka toi siihen tosi hyvän maun! :)

    -H

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...