maanantai 12. maaliskuuta 2012

Viikuna-pistaasisuklaa

Tässä suklaakehitelmä, jonka tein 5 ruokalajin illalliselle Petit Four -tyyppiseksi makeaksi kahvin kanssa. Tosi helppo tehdä ja tästä tuli yllättävän hyvää.

Viikuna-pistaasisuklaa
kourallinen suolattuja, kuorittuja pistaasipähkinöitä
3 kuivattua viikunaa
n. 50g taloussuklaata (3 riviä)
tomuksokeria

Paloittele suklaa ja viikunat tehosekoittimeen. Paahda pistaaseja uunipellillä noin 200-asteisessa uunissa hetki. Itse taisin paahtaa näitä noin 5 minuuttia. Tarkoitus on, että pistaasit lisätään tehosekoittimeen kuumina, jotta ne sulattavat suklaata samalla, kun seoksen pyöräyttää tasaiseksi massaksi. Pöyrittele suklaamassa kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan (pakastimeen jos on kiire). Itse tein näistä vähän hassuja, salaminnäköisiä pötköjä. Lopuksi pyörittelin suklaat tomusokerissa ja leikkasin paloiksi.

1 kommentti:

  1. Mukavaa blogiasi olen muistanut Kokkeillaan-blogissa :) Peukku ylös paistetuille muikuille!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...