tiistai 13. marraskuuta 2012

Broileri

Tässä pitkästä aikaa taas jotain tarjoiltavaa pöytään. Viime aikoina kaikki aika on kulunut jossain muualla, joten ruoanlaitto on jäänyt aika vähäiseksi. Tai ei edes ruoanlaitto vaan tämä kirjoitus puoli. Yritän tehdä parannuksen.

n.1,5 kg broileri
2 sitruunaa
tuoretta timjamia
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
kuivattuja yrttejä (rosmariinia, tilliä yms)
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria

Valmistusprosessi on hyvin yksinkertainen ja tällä tulee todella mehukasta ruokaa. Irrota nahka rintapaloista niin, että saat sormet sinne väliin. Valmista mausteseos laittamalla mortteliin öljyä, kuivattuja yrttejä, suolaa, mustapippuria, tuoretta timjamia ja purista sekaan 2 valkosipulinkynttä. Valmista maustetahna morttelissa. Hiero mausteseosta ympäri broileria ja reilusti nahan alle. Täytä broileri sitruunalohkoilla, tuoreella timjamilla, parilla valkosipulinkynnellä ja laakerinlehdillä. Laita loput sitruunalohkot uunivuokaan. Paista 190-asteisessa uunnissa 1½ tuntia. Ota vuoka uunista 45 minuutin jälkeen ja valele broileri paistonesteellä. Jatka paistamista toiset 45 minuuttia.

Itsellä valmiissa vuoassa on muuten myös limejä, koska niitä sattui löytymään kaapista paistoajan puolivälissä. Ei siis mitenkään pakollisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...