perjantai 26. elokuuta 2011

Porkkanakakku osa II

Tässä aika mehukas porkkanakakku resepti. Peittoaa selvästi aikaisemmin tehdyn porkkanakakun ja tämä ei muuten ole kovin makea kakku.

4 dl porkkanaraastetta
n.100 g rouhittuja saksanpähkinöitä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl muskottipähkinää
1 tl piparkakkujauhetta
½ tl suolaa
n.100 g sulatettua voita
koristeluun kokonaisia saksanpähkinöitä, muskottipähkinää

Tämähän on muuten taas sarjassamme laiskan emännän kakkuja, koska tämän tekeminen ei tosissaan kauan vie. Passiivista aikaa tosin jonkin verran. Raasta porkkanat ja rouhi pähkinät. Vaahdota sokerit ja kananmunat. Lisää seokseen porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, muskottipähkinä, piparkakkumauste ja suola. Lisää kuiva-aineet taikinaan pienissä erissä. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180-asteisessa uunissa n.45 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Täyte ja kuorrute
150 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2-3 rkl sitruunamehua
tilkka punssia

Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Leikkaa jäähtynyt porkkanakakku kahteen samankokoiseen osaan. Kostuta alempi osa punssilla ja levitä päälle vajaa puolet täytteestä. Nosta toinen kakkupohja päälle ja levitä loppu täyte siihen. Koristele saksanpähkinöillä ja muskottipähkinäjauheella.

2 kommenttia:

  1. Minä olen joskus vuosia sitten viimeksi tehnyt porkkanapiirakkaa ja sehän oli aina ihan tajuttoman makeaa. Osaksi sen vuoksi piirakan tekeminen onkin sittemmin jäänyt. Sinun kommenttisi ei niin makeasta kakusta houkuttelisi tätä reseptiä testaamaan...

    Mukavan näköisiä herkkuja tässä blogissa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Tätä kakkua kannattaa kokeille jos et halua niin makeaa... työkaverit juuri kommentoikin, että olipas hyvä, kun ei ollut niin makea kakku :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...