keskiviikko 3. elokuuta 2011

Haudutettu tulinen tomaattikeitto

Tässä aivan mielettömän hyvä tomaattikeitto. Keiton on tarkoitus olla tulinen ja se kannattaa tehdä mahdollisimman kypsistä tai jopa hieman ylikypsistä tomaateista. Ja tässä keitossa ei todella maistu kaupan tomaattimurska vaan tuoreet tomaatit.

1,5 kg kypsiä erilaisia tomaatteja (suurin osa tomaateista kannattaa olla kirsikkatomaatteja, mutta mukaan voi laittaa muitakin)
tilkka oliiviöljyä
½ punainen chili (voi laittaa kokonaisenkin chilin jos haluaa todella tulista)
3 valkosipulinkynttä (ja valkosipulia myös enemmän jos tykkää)
3-4 salottisipulia
tilkka sitruunamehua
reilu ½ dl valkoviiniä
reilusti tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
n.250 g mozzarellaa

Leikkaa tomaatit kuorineen paloiksi. Itse käytin noin 1 kg kirsikkatomaatteja ja 500 g isompia tomaatteja. Jos aikaa on voisi isommat tomaatit vielä kaltata, mutta en nähnyt sille tällä erää tarvetta. Kaada kattilaan tilkka öljyä ja lisää tomaatit. Ala hauduttaa keittoa jo tässä vaiheessa matalalla lämmöllä. Pilko chili, valkosipulit ja salottisipulit ja lisää ne keittoon. Mausta tilkalla sitruunamehua, valkoviiniä, suolaa ja mustapippuria. Anna keiton hautua matalalla lämmöllä muutama tunti (ainakin 1 tunti). Mitä pidempään haudutat keittoa sen parempi. Keittoa kannattaa sekoittaa välillä. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa tuore basilika. Maista keittoa ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Lisää lopuksi mozzarella ja anna sen sulaa keiton sekaan. Soseuta keitto.

Keitto paranee jos sen antaa viilentyä yön yli ja tarjoilee vasta seuraavana päivänä. Tästä reseptistä riittää alkuruoaksi kuudelle ja pääruoaksi neljälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...