torstai 19. elokuuta 2010

Vihreä tee macaron-leivokset

Tämän kesän reissu vei minut Kiinaan, Pekingiin saakka. Matkaa tehtiin junalla, ja vaikka matka oli pitkä, oli Peking kaiken sen matkustamisen ja odottamisen arvoinen. Pekingissä törmättiin useisiin erilaisiin vihreä tee "juttuihin". Näitä olivat mm. vihreä tee -jäätelö, vihreä tee -jugurtti ja vihreä tee -keksit. Näistä kaikki olivat yksi toisensa jälkeen ihanampia ja niimpä toin tuliaisina kotiin muutaman pussin vihreä tee -jauhetta. Olin ajattelut lähteä liikkeelle vihreä tee -kekseillä, kunnes muistin ihanat macaron-leivokset ja päätin, että vihreä tee -aromi sopii niihin täydellisesti!

125 g mantelijauhetta
4 dl tomusokeria
3 kananmunan valkuaista
1 ½ rkl sokeria
3 tl vihreä tee -jauhetta
täytteeksi valkoista tai tummaa suklaata, hilloa tai Lemoncurdia

Sekoita mantelijauhe, puolet tomusokerista ja vihreä tee -jauhe. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikku hiljaa vaahdottamisen aikana. Lisää loput tomusokerit pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää. Siivilöi manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon nopeilla liikkeillä. Pursota tai nostele lusikalla taikinasta muutaman sentin levyisiä nokareita leivinpaperin päälle pellille. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 45 minuuttia, jotta marengin pinta hieman kovettuu. Paista 150-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia marenkien koosta riippuen. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet pohjat. Pohjat voi hyvin tehdä päivän tai kaksi etukäteen ja sulkea ne huoneenlämpöön tiiviiseen rasiaan odottamaan.

Täytteeksi macaron-leivoksiin sopivat esimerkiksi erilaiset suklaat, hillot ja Lemoncurd-tahna. Itse sulatin täytteeksi valkoista ja tummaa suklaata. Levitä täytettä yhden pohjan päälle ja paina toinen pohja siihen kiinni. Näistä saa myös ihania lahjoja paketoimalla nämä yhden tai muutaman erissä.

Olin muuten oikeassa ;) vihreä tee -aromi macaron-leivoksissa = beautiful :)

4 kommenttia:

  1. eikäääää!!!! mä tuun maistelee noita!!! tee mulle kans!!! tahtoo!!! T. Leena

    VastaaPoista
  2. oon tehnyt joskus konvehteja joihin tuli tota matchaa.. en kyllä oikeen ymmärtänyt sen päälle.. se ja valkusuklaa yhdessä maistu musta makealta pinaattikeitolta :)

    VastaaPoista
  3. hhhmmm, mielenkiintoinen vertaus tuo makea pinaattikeitto :) mutta voin kyllä uskoa, että tuo vihreä tee-jauhe ei ole kaikkien juttu. Itse olen kyllä jotenkin tykästynyt siihen ja käyttänyt sitä jäätelössä ja muissa makeissa... :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...